ΑρχικήΆρθραΚαμμένη κατσαρόλα; 2 μυστικά για πανεύκολο καθάρισμα

Καμμένη κατσαρόλα; 2 μυστικά για πανεύκολο καθάρισμα

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Η συνταγή είναι πλέον γνωστή. Βάλατε το φαγητό στην κατσαρόλα ή το τηγάνι, ανοίξατε το Facebook ή το Instagram, χαζέψατε βιντεάκια στο YouTube και, χωρίς να το πάρετε είδηση, το φαγητό κάηκε και κόλλησε στην κατσαρόλα. Μην μου αγχώνεστε! Η καμμένη κατσαρόλα μπορεί να καθαριστεί πολύ εύκολα και γρήγορα με δυο πολύ απλούς τρόπους. Θα χρειαστείτε καθημερινά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι και σχεδόν καθόλου χρόνο για να κάνετε την καμμένη κατσαρόλα ή το καμμένο τηγάνι να λάμψουν σαν καινούργια. Τα παρακάτω “κόλπα” εφαρμόζονται σε ανοξείδωτες κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά.

Καθάρισμα καμμένης κατσαρόλας – 1ος τρόπος

Θα χρειαστούμε:

  • 2 φίλτρα καφέ
  • 3-4 κ.σ. μαλακτικό ρούχων
  • βραστό νερό
  • υγρό σαπούνι καθαρισμού πιάτων
  • σφουγγάρι καθαρισμού πιάτων

Οδηγίες: 

Σε μια λεκάνη, μουλιάζουμε τα φίλτρα κουζίνας στο μαλακτικό ρούχων μέχρι να το απορροφήσουν όλο. Στη συνέχεια τα απλώνουμε για να στεγνώσουν πολύ καλά. (Στο παραπάνω βίντεο χρησιμοποιούνται dryer sheets τα οποία προς το παρόν δεν διατίθενται προς πώληση στην Ελλάδα). Όταν πλέον στεγνώσουν, γεμίζουμε την καμμένη κατσαρόλα με βραστό νερό. Ρίχνουμε μέσα τα φίλτρα και το σαπούνι πιάτων και τα αφήνουμε για μια ώρα. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και τρίβουμε με το σφουγγάρι καλά μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα λίπη.

Καθάρισμα καμμένης κατσαρόλας – 2ος τρόπος

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • 2 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • νερό
  • σφουγγάρι καθαρισμού πιάτων

Οδηγίες: 

Γεμίζουμε την καμμένη κατσαρόλα με ένα δάχτυλο νερό και προσθέτουμε το ξύδι. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε το υγρό μείγμα να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. Αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στον νεροχύτη και με το σφουγγαράκι τρίβουμε καλά την κατσαρόλα. Αν έχουν μείνει σημάδια από καμμένα λίπη, φτιάχνουμε μια πάστα χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες νερό. Την αλείφουμε στις βρωμιές που επιμένουν και αφήνουμε να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίζουμε με το σφουγγαράκι.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

Ζαμπονοτυρόπιτα αφράτη με πλούσια γέμιση κρέμας. Μια μοναδική ζαμπονοτυρόπιτα που θα μείνει σε όλους αξέχαστη για την υπέροχη γεύση της!

Παγωτό με μυζήθρα

Συνταγή για παγωτό με φρέσκια παριανή μυζήθρα!

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ένα λαχταριστό πιάτο με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε κοτόπουλο, θαλασσινά ή να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα.

Περισσότερα άρθρα

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

9 τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ληγμένα

Κι όμως, δεν «χαλάνε» όλα τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Δείτε εννέα τρόφιμα τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια, υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν λήξει.

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ