ΑρχικήΣυνταγέςΦοβερή πρασοσελινόριζα

Φοβερή πρασοσελινόριζα

πρασοσελινόριζα
Εκτύπωση

Φοβερή πρασοσελινόριζα

Πρασοσελινόριζα, συνταγή νόστιμη και πάρα πολύ εύκολη.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Φοβερή πρασοσελινόριζα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 200θερμίδες

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σελινόριζα γύρω στο 1 κιλό
  • 2-3 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
  • 5 μεγάλα πράσα το άσπρο μέρος χοντροκομμένα
  • 3 καρότα χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά και 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα προαιρετικά
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια. Ζεματάμε τα πράσα για 2’-3’ σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε.
    Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο προσθέτουμε την σελινόριζα και την ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5’-6’, να μοσχομυρίσει.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα ζεματισμένα πράσα και το σέλερι. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι (βάλτε αρκετό να κοκκινίσει σχεδόν το φαγητό) και αλατίζουμε.
    Μισοσκεπάζουμε το φαγητό με ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30’ μέχρι να πιει τα υγρά του. Το αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το αλεύρι την επιφάνειά του. Το ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσει το αλεύρι για 10’-15’.
     

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοκτέιλ μαργαρίτα

Συνταγή για κοκτέιλ μαργαρίτα!

Τάρτα με ντομάτα

Εύκολη και εντυπωσιακή τάρτα με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί σε τραγανή σφολιάτα.

Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Τα φινανσιέ είναι γαλλικά μικρά κεκάκια σαν μάφινς αλλά πιο ζουμερά. Με τα πρώτα φρούτα της εποχής θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά γλυκά!

Περισσότερα άρθρα

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

Τρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τέλειος πουρές πατάτας, μεταξένιος και βελούδινος χάρη σε αυτά τα 3 υλικά έκπληξη!

8 tips για να συντηρούμε φρέσκα τα τυριά στο ψυγείο

Πώς συντηρούμε φρέσκα τα τυριά και τη φέτα αν δεν έχουμε άλμη; Μάθετε πώς θα διατηρήσετε φρέσκο το τυρί για μέρες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ