ΑρχικήΆρθραΤο φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Το φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Όλοι λατρεύουμε τη γλυκιά γεύση των μαγειρεμένων κρεμμυδιών, αλλά ποιος έχει χρόνο να τα κάνει; Ίσως πάλι το θέμα να μην είναι πραγματικά ο χρόνος, αλλά μερικές φορές τεμπελιάζουμε, ή απλώς πεινάμε πολύ για να περιμένουμε να ετοιμαστούν τα κρεμμύδια.

Ευτυχώς για όλους εμάς, υπάρχει ένα μυστικό υλικό που αλλάζει ό,τι ξέραμε στο μαγείρεμα του φαγητού. Επίσης, κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη! Το υλικό αυτό δίνει το περιβόητο umami με μια μόλις προσθήκη στην κατσαρόλα. Πρόκειται για το αποξηραμένο κρεμμύδι. Φρέσκα κρεμμύδια ψήνονται μέχρι να στεγνώσουν πλήρως και να αποκτήσουν μια πλούσια καφέ απόχρωση. Ενισχύει τη γεύση οποιουδήποτε πιάτου και δίνει μια πολύπλοκη γεύση. Τα υλικά φαίνονται πιο σωστά δουλεμένα, και δεν υποδηλώνουν ότι απλώς ρίξατε ό,τι είχατε εύκαιρο μέσα στην κατσαρόλα.

Αποξηραμένο κρεμμύδι
Το αποξηραμένο κρεμμύδι ταιριάζει σε τόσα φαγητά, από κρέας και κοτόπουλο μέχρι σούπες και σαλάτες.

Μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι ισούται με 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κρεμμύδι. Η μαγεία είναι ότι επειδή είναι αποξηραμένο, διατηρείται στο ράφι της κουζινας για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου ένα χρόνο. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτό ανά πάσα στιγμή, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα χαλάσει γρήγορα.

Δείτε ακόμα: συνταγή για χειμωνιάτικη καροτόσουπα!

Το αποξηραμένο κρεμμύδι ταιριάζει σε τόσα φαγητά. Προσδίδει ένα πολύ ευχάριστο, γαλλικό μπουκέτο γεύσεων που θυμίζει γαλλική κρεμμυδόσουπα σε πιάτα όπως ψητό χοιρινό, μοσχαρίσιο κρέας ή ψητό κοτόπουλο. Ενισχύει εκπληκτικά τη σαλάτα του Καίσαρα. Απογειώνει σχεδόν κάθε σούπα – φασολάδα, φακές, καροτόσουπα, και φυσικά γαλλική κρεμμυδόσουπα. Αν ανησυχείτε πώς θα πείσετε τα παιδιά να το δοκιμάσουν, προσθέστε κρυφά λίγες νιφάδες μέσα στο τοστ ή την τορτίγια για το σχολείο. Ο πουρές πατάτας θα φτάσει σε άλλα επίπεδα γεύσεις. Και πρέπει οπωσδήποτε να το βάλετε σε μπιφτέκια! Απλώς αφήστε το να κάνει όλη τη δουλειά.

Είναι το πιο απρόσμενο υλικό που σώζει οποιαδήποτε γευστική δημιουργία. Ειδικά για τις στιγμές που χρειάζεστε κρεμμύδια και αναρωτιέστε γιατί τα ξεχάσατε από τη λίστα του σούπερ μάρκετ, το αποξηραμένο κρεμμύδι θα σας λύσει τα χέρια. Και επειδή δεν καθαρίζετε τα κρεμμύδια, κανένα δάκρυ δεν πέφτει – εκτός κι αν είναι δάκρυα χαράς καθώς ανακαλύπτετε νέες διαστάσεις νοστιμιάς στην κουζίνα σας!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κορμός σοκολάτας με φράουλες

Κορμός με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τον δικό σας κορμό με το αφράτο παντεσπάνι και πλούσια γέμιση με σαντιγί και μαρμελάδα φράουλα!

Μακαρόνια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί

Μία πεντανόστιμη συνταγή για ζυμαρικά κοχύλια με γέμιση από τυρί και κοτόπουλο που κλέβει την παράσταση.

Σαλάτα Caprese ψητή

Σαλάτα Caprese στο φούρνο ή στο γκριλ!

Περισσότερα άρθρα

Το απίστευτο υλικό που λείπει από τον καφέ σου

Καφές με βούτυρο, η νέα μόδα που υπόσχεται καλύτερη γεύση, μεγαλύτερη απορρόφηση της καφεΐνης και θαύματα στην απώλεια βάρους!

Τρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τέλειος πουρές πατάτας, μεταξένιος και βελούδινος χάρη σε αυτά τα 3 υλικά έκπληξη!

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή απλό ελαιόλαδο; Να η διαφορά

Μάθετε ποιο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τη συνταγή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ