Όλοι λατρεύουμε τη γλυκιά γεύση των μαγειρεμένων κρεμμυδιών, αλλά ποιος έχει χρόνο να τα κάνει; Ίσως πάλι το θέμα να μην είναι πραγματικά ο χρόνος, αλλά μερικές φορές τεμπελιάζουμε, ή απλώς πεινάμε πολύ για να περιμένουμε να ετοιμαστούν τα κρεμμύδια.
Ευτυχώς για όλους εμάς, υπάρχει ένα μυστικό υλικό που αλλάζει ό,τι ξέραμε στο μαγείρεμα του φαγητού. Επίσης, κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη! Το υλικό αυτό δίνει το περιβόητο umami με μια μόλις προσθήκη στην κατσαρόλα. Πρόκειται για το αποξηραμένο κρεμμύδι. Φρέσκα κρεμμύδια ψήνονται μέχρι να στεγνώσουν πλήρως και να αποκτήσουν μια πλούσια καφέ απόχρωση. Ενισχύει τη γεύση οποιουδήποτε πιάτου και δίνει μια πολύπλοκη γεύση. Τα υλικά φαίνονται πιο σωστά δουλεμένα, και δεν υποδηλώνουν ότι απλώς ρίξατε ό,τι είχατε εύκαιρο μέσα στην κατσαρόλα.
Μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι ισούται με 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι. Η μαγεία είναι ότι επειδή είναι αποξηραμένο, διατηρείται στο ράφι της κουζινας για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου ένα χρόνο. Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτό ανά πάσα στιγμή, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα χαλάσει γρήγορα.
Δείτε ακόμα: συνταγή για χειμωνιάτικη καροτόσουπα!
Το αποξηραμένο κρεμμύδι ταιριάζει σε τόσα φαγητά. Προσδίδει ένα πολύ ευχάριστο, γαλλικό μπουκέτο γεύσεων που θυμίζει γαλλική κρεμμυδόσουπα σε πιάτα όπως ψητό χοιρινό, μοσχαρίσιο κρέας ή ψητό κοτόπουλο. Ενισχύει εκπληκτικά τη σαλάτα του Καίσαρα. Απογειώνει σχεδόν κάθε σούπα – φασολάδα, φακές, καροτόσουπα, και φυσικά γαλλική κρεμμυδόσουπα. Αν ανησυχείτε πώς θα πείσετε τα παιδιά να το δοκιμάσουν, προσθέστε κρυφά λίγες νιφάδες μέσα στο τοστ ή την τορτίγια για το σχολείο. Ο πουρές πατάτας θα φτάσει σε άλλα επίπεδα γεύσεις. Και πρέπει οπωσδήποτε να το βάλετε σε μπιφτέκια! Απλώς αφήστε το να κάνει όλη τη δουλειά.
Είναι το πιο απρόσμενο υλικό που σώζει οποιαδήποτε γευστική δημιουργία. Ειδικά για τις στιγμές που χρειάζεστε κρεμμύδια και αναρωτιέστε γιατί τα ξεχάσατε από τη λίστα του σούπερ μάρκετ, το αποξηραμένο κρεμμύδι θα σας λύσει τα χέρια. Και επειδή δεν καθαρίζετε τα κρεμμύδια, κανένα δάκρυ δεν πέφτει – εκτός κι αν είναι δάκρυα χαράς καθώς ανακαλύπτετε νέες διαστάσεις νοστιμιάς στην κουζίνα σας!