Λεμονόπιτα! Το αγαπημένο γλυκό για όσους αγαπούν το λεμόνι.

Λεμονόπιτα συνταγή
Εκτύπωση

Λεμονόπιτα

Λεμονόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη συνταγή για λεμονόπιτα αρωματική, απλή και γρήγορη. Πραγματικά θα λατρέψετε αυτό το νόστιμο γλυκό.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Λεμονόπιτα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 18 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 235θερμίδες

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 950 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
  • 300 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα, για το σιρόπι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε σιγά σιγά 400 γρ. ζάχαρη. Τα χτυπάμε δυνατά για 5 λεπτά, να αφρατέψουν και να σχηματίσουν ένα κρεμώδες μείγμα. Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, προσέχοντας να απορροφηθούν καλά από το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 ή 32 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα. 
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει τελείως. 
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε το νερό, 550 γρ. ζάχαρη τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε παντού την επιφάνεια της κρύας λεμονόπιτας  και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
  • Tip: Mία πανεύκολη συνταγή για μυρωδάτη, σιροπιασμένη λεμονόπιτα. Αφού την σιροπιάσετε αφήστε την να κρυώσει στο ταψί. Τοποθετήστε την στο ψυγείο για λίγες ώρες και θα με θυμηθείτε! 

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινό ρολό με γέμιση

Πεντανόστιμο χοιρινό ρολό με γέμιση από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει ζουμερό χοιρινό με τραγανή κρούστα και λαχταριστή γέμιση από μπέικον, λιωμένο τυρί και σπανάκι.

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!

Εύκολη τυρόπιτα του Τάσου

Πανεύκολη τυρόπιτα με τρια τυριά από τον Τάσο Αντωνίου. Λαχταριστή, γρήγορη, είναι η τυρόπιτα που θα φτιάχνετε συνέχεια.

Περισσότερα άρθρα

Κίμτσι: το superfood από την Κορέα που χαρίζει μακροζωία

Γνωρίστε το κίμτσι, την υπερτροφή από την Κορέα που υπόσχεται μακροζωία με τον πιο φυσικό τρόπο.

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

9 υπέροχοι τρόποι να μαγειρέψεις με αγκινάρα σήμερα

Δες υπέροχες συνταγές με αγκινάρες και πρόσθεσε με νοστιμιά όλα τα οφέλη της για την υγεία στον οργανισμό σου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ