ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάKέικ καραμέλας

Kέικ καραμέλας. Η συνταγή αυτή αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν κάτι διαφορετικό από ένα κέικ.

Kέικ καραμέλας Συνταγή
Εκτύπωση

Kέικ καραμέλας

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Kέικ καραμέλας
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • Για το κέικ:
    200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
    1 κ.γ. βανίλια 
    ¼ κ.γ. αλάτι
    112 γρ. βούτυρο 
    135 γρ. ζάχαρη
    3 αυγά
    56 γρ. γάλα πλήρες
    Για το γλάσο καραμέλας:
    226 γρ. βούτυρο
    453 γρ. καστανή ζάχαρη
    1/4 κ.γλ αλάτι
    2/3 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
    250 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ 135 γρ. βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε αργά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για ακόμη 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρύ. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τα μισά στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 170 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να περάσουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας (να βγαίνει καθαρή).
  • Για το γλάσο:
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την καστανή ζαχαρη και το αλάτι σε τηγάνι ανακατεύοντας καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν τα υλικά μας. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Με σταθερό μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να δούμε ότι το μείγμα παίρνει χρώμα καραμέλας. Γαρνίρουμε με το γλάσο το κρύο πλέον κέικ.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου! Μια οικονομική, γευστική και ελαφριά γευστική πρόταση για πλιγούρι που θυμίζει πιλάφι σε πιο υγιεινή εκδοχή.

Σπιτικό παγωτό καφέ

Σπιτικό παγωτό καφέ από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό με γεύση καφέ και βελούδινη υφή, χωρίς παγωτομηχανή.

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και βαλσαμικό ξύδι! Μια υπέροχη χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που θα αγαπήσετε.

Περισσότερα άρθρα

Συνταγή για σπιτικό παγωτο με 2 υλικά

Λαχταριστή συνταγη για νόστιμο παγωτο με ένα ή δύο υλικά. Ποιος είπε ότι τα παγωτα είναι δύσκολα; Τώρα σπιτικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

Γιατί έσκασε η βασιλόπιτα;

Δείτε τι να κάνετε αν σκάσει η βασιλόπιτα από πάνω.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ