ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Εκτύπωση

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 450θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε καρέ
  • 225 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 5 αυγά μεγάλα χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
  • 1/8 κ.γλ. κρεμόριο
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει χωρίς όμως να ακουμπάει τον πάτο του μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε το μπολ από την φωτιά και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι αμυγδάλου (δηλαδή αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε ψιλή πούδρα στο μούλτι). Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας με μαρίζ μετά από κάθε προσθήκη.
  • Στον κάδο του σταθερού μίξερ βάζουμε τα ασπράδια αυγών και το κρεμόριο και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά σε υψηλή. Είναι σημαντικό τα ασπράδια που χτυπάμε σε μαρέγκα χτυπηθούν καλά για να φουσκώσει το κέικ. Όταν το μείγμα ασπρίσει, διπλασιαστεί σε όγκο και σχηματιστούν απαλές κορυφές, είναι έτοιμο. Ρίχνουμε σε 3 δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ σε κάθε δόση. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, το βάζουμε σε φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)

Φανταστικό χούμους, δηλαδή σκορδάτη ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, για να συνοδεύσετε φαλάφελ, αραβικά πιτάκια και ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια

Συνταγή για ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια. Το πιο νόστιμο πρωινό!

Πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη του Τάσου

Τα πιο αφράτα πεϊνιρλί είναι τα σπιτικά. Σας δίνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να πειραματίστε με τις γεύσεις!

Περισσότερα άρθρα

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

7 λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ