ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Εκτύπωση

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 450θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε καρέ
  • 225 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 5 αυγά μεγάλα χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
  • 1/8 κ.γλ. κρεμόριο
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει χωρίς όμως να ακουμπάει τον πάτο του μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε το μπολ από την φωτιά και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι αμυγδάλου (δηλαδή αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε ψιλή πούδρα στο μούλτι). Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας με μαρίζ μετά από κάθε προσθήκη.
  • Στον κάδο του σταθερού μίξερ βάζουμε τα ασπράδια αυγών και το κρεμόριο και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά σε υψηλή. Είναι σημαντικό τα ασπράδια που χτυπάμε σε μαρέγκα χτυπηθούν καλά για να φουσκώσει το κέικ. Όταν το μείγμα ασπρίσει, διπλασιαστεί σε όγκο και σχηματιστούν απαλές κορυφές, είναι έτοιμο. Ρίχνουμε σε 3 δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ σε κάθε δόση. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, το βάζουμε σε φόρμα για κέικ στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα ταμπουλέ αρωματική και πανεύκολη

Σαλάτα ταμπουλέ από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερή και αρωματική σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα μυρωδικά που συνοδεύει ιδανικά κρεατικά και ψαρικά.

Γιουβέτσι με γαρίδες

Εύκολο γιουβέτσι με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό και αρωματικό γιουβέτσι με υπέροχη σάλτσα ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι! Ι

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

Περισσότερα άρθρα

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

7 λόγοι να φας σταφύλια αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και την υγεία μας!

Σκόρος τροφίμων: πώς θα τον αντιμετωπίσετε για να μην ξαναεμφανιστεί

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον σκόρο τροφίμων που καταστρέφει το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα μπαχαρικά και πολλά ακόμη τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ