Κι όμως, αυτά τα φαγητά είναι τούρτες

Από τη Λίζα Μάτσα

 

Η Debbie Goard φτιάχνει τούρτες που ξεπερνάνε κάθε φαντασία, ενώ η αληθοφάνεια τους εύκολα μπορεί να σε μπερδέψει και να σε κάνει να αναρωτηθείς «Μα είναι αληθινή τούρτα; Τρώγεται; Αποκλείεται!»

Η δημιουργός, ή μάλλον καλύτερα η «γλύπτρια» Debbie δηλώνει πως πριν οργανώσει τη δική της επιχείρηση, δούλευε σε ένα ζαχαροπλαστείο και έβρισκε τη παρασκευή των κέικ τρομερά βαρετή διαδικασία. Όμως ύστερα από την παρότρυνση  συναδέλφου της, βρήκε τον τρόπο να εκμεταλλευτεί το ταλέντο της και να το κάνει ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικά δηλώνει «Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν το είδα ως επιλογή καριέρας. Ήταν απλά μια δουλειά, μια πολύ σκληρή δουλειά.» 

 

Οι περισσότεροι πελάτες αδυνατούν να πιστέψουν πως τα δημιουργήματά της τρώγονται, πράγμα που της δίνει λόγο να εξελίσσεται και να  γίνεται καλύτερη από την προηγούμενη φορά. Όπως λέει και η ίδια «Σπάνια κάνω την ίδια τούρτα δύο φορές. Κάθε μέρα αισθάνομαι σαν να ανακαλύπτω τον τροχό!».  Η Debbie καινοτομεί κάθε φορά που της παραγγέλνουν μια τούρτα και προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της δημιουργώντας δύσκολες συνθέσεις, όπως κουτιά, φαγητά, ζώα, μπουκάλια κτλ, τόσο ζωντανά που θα πρέπει να ρίξεις μια δεύτερη (και τρίτη) ματιά για να το καταλάβεις! Και επειδή σιχαίνεται την ρουτίνα προσθέτει, «Αν είχα να κάνω το ίδιο κέικ ξανά και ξανά νομίζω ότι θα είχα τρελαθεί από την πλήξη». 

Η δημιουργία των «γλυπτών» της, ακόμα και το πιο απλό κέικ διαρκεί οκτώ ώρες, ενώ για τις  πιο σύνθετες δημιουργίες μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες προετοιμασίας. Οπότε ναι, η Debbie Goard έχει δίκιο. Πρόκειται για μια πολύ σκληρή δουλειά, που όμως της έχει χαρίσει άπειρες ιστορίες με τις αντιδράσεις των πελατών της όταν αντικρίζουν τα «έργα» της.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.