Κιμαδόπιτα με πράσο, τραγανή και χρυσαφένια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια κιμαδόπιτα με πράσο, τραγανή και χρυσαφένια, φτιάχνει στο σημερινό επεισόδιο του Mama Peinao TV! Μια από τις πιο αγαπημένες πίτες με ζουμερό κιμά, γλυκό πράσο και το πιο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να την ονομάσετε και πίτα του βοσκού. Αυτή η κιμαδόπιτα με πράσο ξεχωρίζει μέσα στην απλότητα της αφού μέσα της κλείνει όλα όσα αγαπάμε για τις ελληνικές πίτες. Βαθιά νοστιμιά, όπως θα την έφτιαχνε η γιαγιά.

Αυτή η πίτα είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα διαφορετικά είδη κιμά που έχετε στην κατάψυξή σας. Αναμειγνύοντας χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά θα πετύχετε την τέλεια υφή, αφού η λιπαρότητα του χοιρινού ισορροπεί με την φίνα γεύση του μοσχαριού.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Η κιμαδόπιτα με πράσο ήταν μια αγαπημένη συνταγή από τα παιδικά χρόνια. Τότε που κλέβαμε δυο κουταλιές από την κατσαρόλα για να δοκιμάσουμε τον κιμά και να δούμε πόσο αλατοπίπερο θέλει. Έχει μαγειρευτεί καλά; Γιατί ο σωστός κιμάς δεν είναι σκληρός αλλά λιώνει στο στόμα, σαν το ιταλικό ραγού. Αυτός που το κρεμμύδι και το πράσο είναι τσιγαρισμένο τόση ώρα ώστε να βγάλει τα αρώματά του και την γλύκα του.

Η πίτα είναι πολύ απλή υπόθεση. Το μυστικό βρίσκεται στο φύλλο. Για να ετοιμάσουμε πεντανόστιμες πίτες στο λεπτό, η καλύτερη επιλογή είναι τα φύλλα “τόσο απλά” της alfa. Το φύλλο αυτό δεν χρειάζεται ξεπάγωμα και είναι ήδη λαδωμένο, έτοιμο να υποδεχτεί τη γέμιση και να ψηθεί στον φούρνο. Στο ταψάκι του παρακαλώ, για να μην έχετε να ασχοληθείτε και με περιττή λάντζα.

Τα μυστικά μου για τέλειο ψήσιμο της πίτας; Η κιμαδόπιτα με πράσο θα γίνει καταπληκτική αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

– Αφήστε την πίτα να ψηθεί αργά σε σταθερή θερμοκρασία, στους 170-180οC. Όσο πιο πολύ αφήσετε την πίτα στο φούρνο σε μέτρια θεμροκρασία, τόσο πιο σωστά θα ψηθούν όλα τα φύλλα και θα γίνει η πίτα τραγανή και χρυσαφένια.

– Παρακολουθήστε το ψήσιμό της. Αν δείτε ότι αρπάζει γρήγορα χρώμα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία.

– Γυρίστε θέση στο ταψάκι στα μισά του ψησίματος, για ομοιόμορφο ρόδισμα από όλες τις πλευρές.

– Η πίτα είναι έτοιμη όταν ψηθεί και το κάτω φύλλο και “σηκώνεται” εύκολα από το χάρτινο ταψάκι της.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για τέλεια κιμαδόπιτα με τις δοσολογίες των υλικών εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.