ΑρχικήΆρθραKόβοντας τη ζάχαρη για ένα χρόνο

Kόβοντας τη ζάχαρη για ένα χρόνο

Χάρη στις νέες οδηγίες που μας έρχονται κατόπιν ερευνών, όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη είναι τζιζ κακό. Αλλά τι συμβαίνει όταν αποφασίζεις να την κόψεις μαχαίρι; Ξυπνάς ένα πρωί και λες “τέρμα”;

Η Eve Schaub, ο σύζυγός της και τα δυο τους παιδιά αποφάσισαν να κάνουν αυτό το πείραμα και η Eve άρπαξε την ευκαιρία και έγραψε και ένα βιβλίο του οποίου του έδωσε τον (πρωτότυπο) τίτλο “Year of No Sugar”.

Διάβασε τα ευρήματά τους. Είναι σε λίστα (μία ευκολία που ο γεμάτος ζάχαρη εγκέφαλός σου θα εκτιμήσει):

Δεν θα πιστέψεις πόσα πράγματα έχουν μέσα ζάχαρη. Η οικογένεια έκοψε την ζάχαρη και το μέλι πρώτα, αλλά σύντομα ανακάλυψαν πως ζάχαρη περιείχαν πολλές περισσότερες τροφές απ’ όσες φανταζόντουσαν.

Η μαγιονέζα, το ψωμί, το μπέικον, το γιαούρτι, όλα είχαν σοκαριστικές ποσότητες της γλυκαντικής αυτής ουσίας. Στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους από τα 200 διαφωρετικά είδη ψωμιού, βρήκαν μόνο δύο χωρίς ζάχαρη.

Βελτιώθηκε η υγεία των παιδιών. Λιγότερες μέρες με πυρετούς και κρυολογήματα.

Ο ουρανίσκος τους απέκτησε μεγαλύτερη ευαισθησία στη γλυκύτητα και τα τρόφιμα με ζάχαρη άρχισαν να τους απωθούν. “Τα πράγματα που συνήθως θέλαμε να τρώμε, τώρα μας φαίνονται αηδιαστικά”, εξηγεί η Schaub.

Δεν έχασαν κιλά. “Κανένας από δεν έμοιαζε ή δεν το χρειαζόταν. Έχω δύο μικρά κορίτσια. Έδινα ιδιαίτερη προσοχή στη γεύση των φαγητών. Το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να κάνω focus στην απώλεια βάρους”.

Μετά από το πείραμα, δεν έπεσαν με τα μούτρα στη σοκολάτα. Αν και τώρα τρώνε μερικές τροφές που έχουν μέσα ζάχαρη, είναι πιο προσεκτικοί.

Ετοίμασαν και βίντεο!

 

 

 

Πηγή: www.cosmo.gr

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αυγά Μπένεντικτ

Συνταγή για αυγά Μπένεντικτ!

Σοκολατένια μπολ

Συνταγή για απίθανα σοκολατένια μπολ!

Παγωτό πεπόνι

Συνταγή για παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι!

Περισσότερα άρθρα

10 μυστικά για τέλειες μαρμελάδες

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα; Δείτε εδώ τα μυστικά για άψογες μαρμελάδες, όλο τον χρόνο!

7 tips για τέλεια σπιτική πίτσα

Πώς θα πετύχεις την τέλεια ζύμη και άλλα πολλά.

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ