Κολοκυθάκι: ένας διατροφικός θησαυρός στο πιάτο μας

Από την Ελένη Κουή MSc., RD., Παιδοδιαιτολόγο – Ειδική στην Παιδική Παχυσαρκία – Παιδικό Διαβήτη

Το κολοκύθι είναι ένα ιδιαίτερο εύγευστο λαχανικό και η εποχή του είναι από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο. Είναι αρκετά εύπεπτο αφού περιέχει πολύ νερό.
Οι μαμάδες γνωρίζουν ότι είναι από τα πρώτα λαχανικά που μπορούν να δώσουν στα μικρά τους με την έναρξη των στερεών τροφών, γεγονός που επιστημονικά οφείλεται στη χαμηλή πιθανότητα που υπάρχει στο να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Το κολοκύθι όμως κάνει καλό σε όλες τις ηλικίες, γι’ αυτό ας ρίξουμε μια ματιά στη θρεπτική του αξία:

  • Έχει αντιοξειδωτικά οφέλη, αφού αποτελεί πηγή βιταμίνης C, β-καροτίνης, ψευδαργύρου και καροτενοειδών (λουτείνη).
  • Έχει ικανοποιητική περιεκτικότητα στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και όχι μόνο.
  • Δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη.
  • Αποτελεί πολύ καλή πηγή καλίου.
  • Επίσης έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, που είναι το βασικό συστατικό του αλατιού.

Μπορεί να αποτελέσει μια σωστή επιλογή για μια σαλάτα, στα παραδοσιακά γεμιστά ως λαδερό γεύμα ή τριμμένο σε σάλτσες, ακόμα και στον κιμά. Εκεί μπορεί να μην φαίνεται αλλά τα θρεπτικά συστατικά του είναι παρόντα!

Φωτο: pinterest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.