Κολοκυθόσουπα
Εκτύπωση
Κολοκυθόσουπα
Κολοκυθόσουπα γευστική και εύκολη από τον Τάσο Αντωνίου. Μια αγαπημένη σούπα με γλυκιά κολοκύθα με βελούδινη υφή, σερβίρεται με κρουτόν και λίγο γιαούρτι για εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Μερίδες 4
Θερμίδες 266θερμίδες
Υλικά
- 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
- 4 φλιτζ. κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1/2 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. γάλα με λίγα λιπαρά
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
- 2 κ.γλ ελαιόλαδο
- μερικούς ψημένους σπόρους κολοκύθας
- ή 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σοτάτουμε τα κρεμμύδια, την κολοκύθα και το σκόρδο με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό διαλυμένο σε βρασμένο νερό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει βράσει καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Κατόπιν μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ξαναρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο και ψημένους σπόρους κολοκύθας ή εναλλακτικά με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά).
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Καλησπερα κυριε Τασο. Ειστε πολυ καλος σεφ. αγαπαμε στο σπιτι μας τις συνταγες σας. Μπορω να μην βαλω σκορδο γιατι δεν αρεσει στην κορη μας? Ευχαριστω Μαγδα Θεσσαλονικη
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΤΑΣΟ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΏΡΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ..