Κολοκυθοτηγανίτες με φέτα και μυρωδικά εύκολοι, αφράτες και παραδοσιακές σαν της γιαγιάς. Ένας μεζές που συνοδεύει ιδανικά ούζο και μπύρα σε κάθε οικογενειακό τραπέζι!
Εκτύπωση
Κολοκυθοτηγανίτες
Κολοκυθοτηγανίτες με φέτα και μυρωδικά από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολες, αφράτες και παραδοσιακές σαν της γιαγιάς. Ένας μεζές που συνοδεύει ιδανικά ούζο και μπύρα σε κάθε οικογενειακό τραπέζι!
Μερίδες 8
Θερμίδες 342θερμίδες
Υλικά
- 600 γρ. κολοκυθάκια
- 1 καρότο τριμμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και ξεφλουδίζουμε τα καρότα. Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 10 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σφίγγουμε και τα στίβουμε καλά με τα χέρια.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μυρωδικά και τη φέτα. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό.Θα πρέπει η υφή του να είναι αρκετά δεμένη ώστε όταν γυρίζουμε το κουτάλι να πέφτει το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι εάν τα λαχανικά είναι πολύ ζουμερά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε με κουτάλα λίγο από τον χυλό στο τηγάνι. Πρέπει να γίνει σαν μεγάλη τηγανίτα. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και με μια σπάτουλα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν πριν τις σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Το καλύτερο μπανόφι
Κολοκυθοτηγανίτες ΚΟΛΑΣΗ