ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΓεμιστή γαλοπούλα

Γεμιστή γαλοπούλα. Η πιο εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία από τον Τάσο Αντωνίου

Γαλοπούλα
Εκτύπωση

Γαλοπούλα με γέμιση στο φούρνο

Γιορτινή γαλοπούλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό από τον Τάσο Αντωνίου!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γαλοπούλα με γέμιση
Προετοιμασία 2 ώρες
Εκτέλεση 4 ώρες
Μερίδες 12
Θερμίδες 572θερμίδες

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα περίπου 3 κιλά
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1/2 λίτρο ζωμό κότας
  • 1/2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 15 κάστανα βρασμένα και κομμένα στα δύο
  • 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.
  • Βάζουμε τη γαλοπούλα σε βαθύ ταψί. Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τον χυμό πορτοκαλιού και αλείφουμε με πινέλο εξωτερικά τη γαλοπούλα. Ρίχνουμε στο ταψί λίγο νερό, το οποίο θα ανανεώνουμε τακτικά όσο ψήνεται η γαλοπούλα. Ψήνουμε τη γαλοπούλα τόσες ώρες όσα και τα κιλά της. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος την αλείφουμε τακτικά με το μείγμα βούτυρο-χυμό.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

  • Σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο. Κατόπιν ρίχνουμε καυτό το ζωμό κότας και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά, να μαλακώσει το ρύζι. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, λίγη κανέλα και το κονιάκ. Αφήνουμε τη γέμιση στην φωτιά να σταθεί για περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε την γαλοπούλα από τον φούρνο όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τη γέμιση

Δείτε επίσης: Συνταγή για κουραμπιέδες

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Kοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας

Συνταγή για ψητό κοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας!

Πουρές πατάτας

Πουρές πατάτας, βελούδινος και μεταξένιος! Συνοδεύστε κρεατικά, ψαρικά, πουλερικά και αρωματίστε τον με μοσχοκάρυδο.

Νηστίσιμο τσουρέκι με πορτοκάλι

Αυτό το τσουρέκι είναι νηστίσιμο και δεν υστερεί σε τίποτα από το κανονικό τσουρέκι. Δεν περιέχει γάλα, αυγά, βούτυρο και όμως γίνεται αφράτο, μαστιχωτό με τέλειες ίνες ζύμης.

Περισσότερα άρθρα

Πεινάω αλλά βαριέμαι να μαγειρέψω!

Τι να μαγειρέψεις για να φας όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις! Συνταγές για τις μέρες που ο σεφ μέσα σου πέφτει σε λήθαργο.

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

6 εκπληκτικά γλυκά με κρέμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Aν σου αρέσουν τα ανάλαφρα και εκλεπτυσμένα επιδόρπια, αυτά τα μοναδικά γλυκά με αέρινη και βελούδινη κρέμα πρέπει να τα δοκιμάσεις!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ