Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε
Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε
Εκτύπωση

Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 343θερμίδες

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 500 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε άλλη λαδόκολλα, το στριφογυρίζουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την γέμιση μασκαρπόνε: Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για περίπου μισή ώρα. Αφού η κρέμα μας έχει κρυώσει, ξετυλίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά και γεμίζουμε με την κρέμα, αφήνοντας λίγο μείγμα στην άκρη. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα εξωτερικά. 

Η καλύτερη συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Δες τη συνταγή εδώ

More Greek recipes in English here

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή