Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί
Advertisement

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί, υπέροχη συνταγή εύκολη και πολύ γρήγορη.

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί
Print Recipe
5 from 1 vote

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Ingredients

  • 25 κολοκυθοανθούς
  • Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζ. ξινομυζήθρα
  • ½ φλιτζ. τρίμματα φέτας
  • ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ½ φλιτζ. σταφίδα κορινθιακή
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Για το κουρκούτι:

  • 1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • φλιτζ. μπίρα παγωμένη
  • Λίγο αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Instructions

  • 1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθολούλουδα και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Βγά-
  • ζουμε τους στήμονες από μέσα με προσοχή, να μην τραυματίσουμε το λουλούδι και το
  • τρυπήσουμε, γιατί θα αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα.
  • 2. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι
  • γεμίζουμε το εσωτερικό των λουλουδιών αφήνοντας αρκετό χώρο ώστε να μπορέσουμε
  • να στρίψουμε τις άκρες των λουλουδιών και να φυλακίσουμε τη γέμιση. Σε αυτό το στά-
  • διο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.
  • 3. Σε μπολ βάζουμε την μπίρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με
  • σύρμα ώστε να γίνει ένας λείος χυλός, όχι πολύ παχύς, αλλά ούτε και πολύ αραιός.
  • 4. Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι στο χυλό και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • μερίδες 25
  • Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά
  • Πηγή: www.argiro.gr

Δείτε επίσης: Το καλύτερο κέικ που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Advertisement
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.