ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚορμός σοκολάτας με βατόμουρο
Κορμός σοκολάτας με βατόμουρο
Εκτύπωση

Κορμός σοκολάτας με βατόμουρο

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κορμός σοκολάτας με βατόμουρο
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • Για τη βάση μπισκότου σοκολάτας:


  • 460 γρ. κρόκοι αυγών
    1.200 γρ. αυγά ολόκληρα
    1.100 γρ. ζάχαρη
    760 γρ. ασπράδια αυγών
    360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    κοσκινισμένο
    180 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

  • Για τη μους σοκολάτας allégée:


  • 500 γρ. γάλα
    10 γρ. ζελατίνη
    730 γρ. σοκολάτα με 62% περιεκτικότητα σε κακάο
    1.000 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    ελαφρώς χτυπημένη

  • Για τη γέμιση βατόμουρου:


  • 15 γρ. ζελατίνη
    1000 ml φυσικό πουρέ βατόμουρου
    200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου σοκολάτας:
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους, τα αυγά με 800 γρ. ζάχαρη να αφρατέψουν. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με 300 γρ. ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά τα αυγά και τους κρόκους με τη μαρέγκα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC για 12-13 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας allégée:
  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τη ζελατίνη και τη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός (μπίμερ) μέχρι να πάρει τη μορφή γαλακτώματος. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι το μείγμα να κρυώσει λίγο και να φτάσει στους 38 βαθμούς (αν διαθέτουμε θερμόμετρο, το χρησιμοποιούμε). Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση βατόμουρου:
  • Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό (το κάθε γραμμάριο ζελατίνης απορροφά 5 φορές το βάρος του σε νερό). Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μικρό μέρος του πουρέ βατόμουρου. Προσθέτουμε στον ζεστό πουρέ την ζελατίνη, ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε και τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μοντάρουμε τον κορμό:
  • Γεμίζουμε μία φόρμα για κορμό με τη μους σοκολάτας κατά το ήμιση. Προσθέτουμε τη γέμιση βατόμουρο κατά μήκος και στο κέντρο της φόρμας. Καλύπτουμε στη συνέχεια με την υπόλοιπη μους. Τέλος, στρώνουμε από πάνω το μπισκότο σοκολάτας.  Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 4 ώρες. Κτόπιν, μπορούμε να φυσήξουμε το εξωτερικό μέρος με αερογράφο ζαχαροπλαστικής (αν διαθέτουμε), τον οποίο γεμίζουμε 600 γρ. σοκολάτα λευκή και 400 γρ. βούτυρο κακάο.

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μοσχαράκι Στρογκανόφ

Συνταγή για απίστευτα μαλακό μοσχαράκι Στρογκανόφ, ένα παραδοσιακό πιάτο από τη Ρωσία.

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Pancakes με μέλι και νεκταρίνια

Συνταγή για pancakes με μέλι. To απόλυτα χορταστικό πρωινό!

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ