Κουραμπιέδες

κουραμπιέδες
Κουραμπιέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 45 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 5 minutes

Μερίδες: 50

Θερμίδες: 180

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά

750 γρ. βούτυρο, σε μέτρια κομμάτια
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
2 κουτ. σούπας κονιάκ
900 - 1.000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
350 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα για 15 - 20 λεπτά στο φούρνο, στους 160°C και χονδροσπασμένα
άφθονη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα κομμάτια βουτύρου και τη ζάχαρη άχνη για περίπου 15 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να γίνει πολύ αφράτο και λείο.

Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το γαρύφαλλο και το κονιάκ και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ζυμώνοντας με τα χέρια, μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη και σχετικά σφιχτή ζύμη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε μέχρι να απλωθούν στη ζύμη ομοιόμορφα.

Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες ή στο σχήμα μισοφέγγαρου.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε για περίπου 20 μέχρι να χρυσίσουν. Τους βγάζουμε από τον φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

 

Tip: επιμείνετε στο καλό χτύπημα βουτύρου-ζάχαρης άχνης για τέλεια αφράτο και ταυτόχρονα τραγανό αποτέλεσμα!

https://www.mamapeinao.gr/kourampiedes/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.