Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα. Αυτό το υπέροχο φαγητό θα το φτιάξετε σε μια μόνο κατσαρόλα χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη.

Κοτόπουλο με χυλοπίτες Συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο, χυλοπίτες και αρωματική σάλτσα. Αυτό το υπέροχο φαγητό θα το φτιάξετε σε μια μόνο κατσαρόλα χωρίς να λερώσετε πολλά σκεύη.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα 10 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κοτόπουλο με χυλοπίτες
Servings: 4
Θερμίδες: 380 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλο. Τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν μαγειρευτούν καλά, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε στη συνέχεια ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, και πράσο. Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας, για να απελευθρώσει τα αρώματά του.
  • Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε ένα ένα τα μπούτια στο σκεύος. Ανακατεύουμε για να λαδωθούν και να απορροφήσουν τη γεύση των λαχανικών. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αλκοόλ.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ, και ένα ξυλάκι κανέλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό λαχανικών, τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό καλά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
  • Όταν δέσει η σάλτσα, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ξεχωριστό πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό για να μη διακοπεί ο βρασμός. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με χυλοπίτες ζεστό σε πιάτα.

Βίντεο

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.