Η πιο εύκολη κοτόσουπα

Κοτόσουπα θεϊκή από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική, ζεστή και πεντανόστιμη κοτόσουπα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Κοτόσουπα
Print

Κοτόσουπα

Κοτόσουπα πανεύκολη από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική, ζεστή και πεντανόστιμη κοτόσουπα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.
Course Σούπες
Cuisine Διεθνής
Keyword Κοτόσουπα
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 30 λεπτά
Total Time 40 λεπτά
Servings 4
Calories 350θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 λίτρο νερό
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1/3 φλιτζ. ρύζι γλασέ πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πράσο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 καρότο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. σως σόγιας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και ατο αλατίζουμε. Όταν βράσει προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ρύζι μέχρι να βράσουν.
  • Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι το κοτόπουλο και το ρύζι να μαγειρευτούν, για περίπου 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, το πράσο, το καρότο και το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σούπα και να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο, για 15-20 λεπτά. 
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το ξεψαχνίζουμε. Το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη σόγια. 
  • Σερβίρουμε την κοτόσουπα σε μπολ.
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή