ΑρχικήΣυνταγέςΧωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

Μια υπέροχη τάρτα με χωριάτικη ζύμη, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και πράσα. Το γιαούρτι στη γέμιση κάνει τη διαφορά!

Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης
Εκτύπωση

Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

Μια υπέροχη τάρτα με χωριάτικη ζύμη, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και πράσα. Το γιαούρτι στη γέμιση κάνει τη διαφορά!
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης
Προετοιμασία 45 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 3 ώρες
Μερίδες 10 μερίδες
Θερμίδες 453θερμίδες

Υλικά

Για τη βάση

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο κρύο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 2 αυγά
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
  • 1/2 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και το νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και να μην κολλάει στα χέρια. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει και να μπορέσουμε να την πλάσουμε (αναμονή περίπου 30 λεπτά).
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 εκ. και τη βάζουμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Την απλώνουμε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα ώστε να καλυφθούν με ακρίβεια η βάση και τα τοιχώματα. Κόβουμε με μαχαίρι όση από τη ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα. Τρυπάμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Την καλύπτουμε με ένα φύλλο λαδόκολλας και τη γεμίζουμε με ωμά ρεβύθια. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουμε τη ζύμη φουσκώσει όσο την ψήνουμε. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά.

Για τη γέμιση:

  • Λίγα λεπτά πριν ψηθεί η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν ελαφρώς για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη φέτα, την πιπεριά Φλωρίνης και το πράσο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ψήνουμε την τάρτα:

  • Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από τον φούρνο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα ρεβύθια. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της χωριάτικης τάρτας.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα νισουάζ με σολομό

Συνταγή για σαλάτα νισουάζ με φρέσκο σολομό!

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ (mocktail) με ρόδι

Ένα πολύ εύκολο και αρωματικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με ρόδι.

Παστίτσιο με λιαστή ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Παστίτσιο πεντανόστιμο με βελούδινη μπεσαμέλ γιαουρτιού, λιαστή ντομάτα και μελωμένο αρωματικό κιμά με καρότο και σέλερι.

Περισσότερα άρθρα

13 ανοιξιάτικες συνταγές με φράουλες

Γλυκά και αλμυρά πιάτα για να απολαύσετε τις φρέσκιες ανοιξιάτικες φράουλες στο έπακρο!

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

12 μοναδικές συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας

Οι καλύτερες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα, ώστε να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας με μοναδικές γλυκιές δημιουργίες!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ