Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 2

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε τακτικά για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας, ψήνουμε από 10 λεπτά μέχρι 20 λεπτά. Βάζουμε τα κότσια σε πιατέλα και πετάμε το λίπος που έμεινε στο τηγάνι από το αρνί.

Βάζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί το ζωμό, τα κεράσια, τη μαρμελάδα, το βαλσάμικο και το κάρδαμο. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και η σάλτσα να δέσει, σχηματίζοντας ένα γλυκό παχύρευστο σιρόπι, για περίπου 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κεράσι και αποσύρουμε από την φωτιά. Γαρνίρουμε το αρνί με τη σάλτσα κερασιού, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να συνοδεύσουμε με σωταρισμένο σπανάκι και μανιτάρια. 

Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου, Twentyseven Creative Lab