Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

αρνίσιο κότσι συνταγή
αρνίσιο κότσι συνταγή

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 40 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 299 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 4 αρνίσια κότσια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζ. κρεμμύδια εσαλότ ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλιτζ. κρασί Πόρτο
  • 1/2 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 1/2 φλιτζ. κεράσια καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γλ. κάρδαμο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε τακτικά για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας, ψήνουμε από 10 λεπτά μέχρι 20 λεπτά. Βάζουμε τα κότσια σε πιατέλα και πετάμε το λίπος που έμεινε στο τηγάνι από το αρνί.
  • Βάζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί το ζωμό, τα κεράσια, τη μαρμελάδα, το βαλσάμικο και το κάρδαμο. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και η σάλτσα να δέσει, σχηματίζοντας ένα γλυκό παχύρευστο σιρόπι, για περίπου 6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κεράσι και αποσύρουμε από την φωτιά. Γαρνίρουμε το αρνί με τη σάλτσα κερασιού, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να συνοδεύσουμε με σωταρισμένο σπανάκι και μανιτάρια.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.