Κρέπα

Βασική συνταγή για κρέπα
Κρέπα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 4 minutes

Συνολικός χρόνος: 19 minutes

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 137

Κρέπα

Βασική συνταγή για κρέπα. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ζύμη για τέλειες γλυκιές και αλμυρές κρέπες, τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά.

Υλικά

1 αυγό
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο με νερό
2 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα όλα τα υλικά ώσπου να αποκτήσουν μια αραιή υφή.

Για το ψήσιμο, ρίχνουμε μια κ.σ. σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι. Με µια κουτάλα ρίχνουµε µία µικρή ποσότητα από τον χυλό στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, ανακινώντας το µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Ψήνουµε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μόλις εµφανιστούν µικρές τρυπούλες στην επιφάνεια, την αναποδογυρίζουµε με τη βοήθεια ξύλινης σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ακουμπάμε την κρέπα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες κρέπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.