Κρέπα! Συνταγή για την κλασσική κρέπα που όλοι έχουμε αγαπήσει. Εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ νόστιμη. Προσθέστε στο εσωτερικό τα υλικά της αρεσκείας σας και απολαύστε ένα πεντανόστιμο γεύμα ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Δείτε το βίντεο και μάθετε όλα τα μυστικά για κρέπες με σίγουρη επιτυχία.
Εκτύπωση
Κρέπες
Κρέπες η βασική συνταγή. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ζύμη για τέλειες γλυκιές και αλμυρές κρέπες, τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά.
Μερίδες 4
Θερμίδες 137θερμίδες
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1/2 κ.σ ζάχαρη
- πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα
- τριμμένο μπισκότο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μπολ χτυπάμε το σύρμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γάλα, αυγά και ζάχαρη.
- Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε σε όλο το σκεύος. Ρίχνουμε 2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κρέπες. Γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα της κρέπας. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για λίγα λεπτά. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα για κρέπες.
- Στη συνέχεια απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού στην άκρη της κρέπας. Την διπλώνουμε και επικαλύπτουμε ξανά με πραλίνα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και διπλώνουμε ξανά την κρέπα.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
δεν εχω αγορασει ξανα κρεπες απεξω. κανω μονο αυτες και πετυχενουν παντα. και ειμαι και ασχετος καθοτι φοιτητης
Στους πόσους βαθμούς έχεις το τηγάνι;;
υπεροχη συνταγη ευχαριστουμε και το βιντεο επισης πολυ καλο