Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά

Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι σε 15 λεπτά
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
10 λεπτά
Συν. Χρόνος
15 λεπτά
 
Zουμερός σολομός στο τηγάνι, έτοιμος σε 15 λεπτά, με ζεστή σαλάτα σπανάκι, σόγια και σουσάμι. Μια υπέροχη υγιεινή συνταγή για σολομό από τον Τάσο Αντωνίου.
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 193 θερμίδες
Υλικά
  • 600 γρ. φιλέτο σολομού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γλ. σόγια σος
  • 1 κ.γλ. σουσάμι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον σολομό πρώτα από την πλευρά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα, για 5-6 λεπτά. Το ψάρι θα είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι πριν το γυρίσουμε πλευρά. Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. Για το σπανάκι: Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη σόγια σως και το σησαμέλαιο. Αφήνουμε μέχρι να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο, συνοδεύοντας τον σολομό.

Σημειώσεις

Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα γεύματα για όλη την οικογένεια, εύκολα και γρήγορα, στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο®!

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.