ΑρχικήΆρθραΤο μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Το μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Tα μανιτάρια είναι ένα από τα τρόφιμα που όταν μαγειρευτούν σωστά, είναι απολύτως λαχταριστά. Το παραμικρό λάθος στην ετοιμασία τους, όμως, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υγρά, σκληρά και άσχημα στην όψη μανιτάρια. Από την άλλη, πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχουν ψηθεί σωστά, γιατί τα μανιτάρια δεν τρώγονται ωμά.

Υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι για να μαγειρέψετε μανιτάρια. Πολλοί θεωρούν ότι το ψήσιμο είναι ο καλύτερος. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αναδείξει την αλμυρή, βαθιά και σύνθετη γεύση τους. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να καταστρέψει την υφή τους. Χάρη στη ελαστική σύστασή τους, τα μανιτάρια συνήθως βγάζουν πολλά υγρά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Είναι σχεδόν αδύνατο τα μανιτάρια να ροδίσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά στον φούρνο, κι αυτό γιατί η υγρασία αυτή δυσκολεύει να φτάσουν σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό τους. Ως αποτέλεσμα, αντί να γίνουν τραγανά, βράζουν και μαλακώνουν, χωρίς να σχηματίσουν τραγανή κρούστα.

Φτιάξτε μανιτάρια γεμιστά εύκολα και πολύ γρήγορα

Ποια είναι λοιπόν η απλή λύση για να μην μουλιάσουν ξανά τα μανιτάρια; Μετά από 10-20 λεπτά στο φούρνο, βγάλτε το σκεύος, πετάξτε το υγρό και επαναφέρετε το σκεύος στομ φούρνο. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει τα μανιτάρια να καραμελώσουν, να γίνουν τραγανά, αλλά και θα μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος κατά περίπου δέκα λεπτά.

Σας συνιστούμε να αναμείξετε μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα με αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά και να τα απλώσετε ομοιόμορφα στο ταψί, αφήνοντας τους λίγο χώρο, ώστε να μην καλύπτουν το ένα το άλλο. Ψήστε για 15 λεπτά στους 180oC. Απορρίψτε τα υγρά που θα βγάλουν στο φούρνο και, στη συνέχεια, επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν εξωτερικά και γίνουν τρυφερά στο εσωτερικό τους.

Τελευταία συμβουλή: αντί να πετάξετε τα ζουμάκια του μανιταριού, συντηρήστε τα και φτιάξτε σπιτικό ζωμό λαχανικών, βράζοντάς τα με άλλα λαχανικά. Με αυτόν τον ζωμό θα φτιάξετε τέλειο τραχανότο, γιουβέτσι και σούπες.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρόνια με μπρόκολο

Γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο. Φτιάξτε αυτή τη θρεπτική και νόστιμη μακαρονάδα με μπρόκολο και θα ενθουσιαστείτε!

Σαλάτα με πορτοκάλι, blue cheese και καρύδια

Υπέροχη πράσινη σαλάτα, ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα. Σίγουρα θα την φτιάξετε ξανά και ξανά.

Μπράουνι σοκολάτας (brownie)

Φτιάξτε υπέροχο μπράουνι σοκολάτας με τη δοκιμασμένη συνταγή του Τάσου Αντωνίου! Ζουμερό, σοκολατένιο γλυκό που δεν αντιστέκεται κανείς.

Περισσότερα άρθρα

9+1 συνταγές για παγωτό που θα λατρέψεις

 Σπιτικό παγωτό σε αγαπημένες γεύσεις και δοκιμασμένες συνταγές, με ελάχιστα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα

Μάθετε τα μυστικά για τις καλύτερες σπιτικές τάρτες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τα μανιτάρια μου αρέσουν πολύ αλλά δεν ξέρω πολλούς τρόπους ψησίματος. Θα δοκιμάσω τη συνταγή σας και θα σας ενημερώσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ