Κύμινο: το μπαχαρικό που βοηθά στην καύση λίπους

Κύμινο

Κύμινο, το μπαχαρικό που κάνει θαύματα στην υγεία και συγκεκριμένα στην καύση λίπους! Σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Ιατρικών Σπουδών Shahid Sadoughi στο Ιράν, φαίνεται ότι υπάρχει το κύμινο αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό που χάνετε σωματικό λίπος.

Πιο συγκεκριμένα, το κύμινο μπορεί να βοηθήσει στην άμεση και γρήγορη απώλεια βάρους, στην μείωση του σωματικού λίπους και στην βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 παχύσαρκων γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε δύο ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν για τρεις μήνες πρόγραμμα διατροφής με μειωμένη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων κατά 500 θερμίδες.

Τα μέλη της μιας ομάδας κατανάλωναν επιπλέον 3 γραμμάρια (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) κύμινο σε σκόνη καθημερινά, ανακατεμένο σε 140 γραμμάρια γιαουρτιού. Η ίδια ποσότητα γιαουρτιού, χωρίς το κύμινο, δινόταν καθημερινά και στα μέλη της άλλης ομάδας.

Στο τέλος του τρίμηνου πειράματος, τα μέλη της ομάδας που κατανάλωνε κύμινο είχαν χάσει κατά μέσο όρο 3 κιλά περισσότερα από τα μέλη της άλλης ομάδας.

Μάλιστα, τα μέλη της ομάδας με το κύμινο μείωσαν το ποσοστό σωματικού τους λίπους κατά 14,64%, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από το 4,91% που σημείωσαν τα μέλη της άλλης ομάδας.

Επιπλέον, καταγράφηκαν και άλλα οφέλη από την κατανάλωση μιας κουταλιάς από το συγκεκριμένο μπαχαρικό την ημέρα. Τα τριγλυκερίδια μειώθηκαν κατά 23 μονάδες, ενώ στα άτομα που δεν κατανάλωναν το μπαχαρικό μειώθηκαν μόλις κατά 5 μονάδες. Επίσης, τα άτομα της πρώτης ομάδας παρουσίασαν μείωσης της κακής  χοληστερόλης (LDL) κατά 10 μονάδες. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μείωσαν την κακή χοληστερόλη μόνο κατά 0,5 μονάδες.

Το εν λόγω καρύκευμα είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες, χημικές ουσίες των φυτών που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο σώμα.

Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει ότι το κύμινο ενισχύει την απώλεια βάρους. Οι επικεφαλείς της έρευνας εικάζουν ότι και άλλα πικάντικα μπαχαρικά ενδεχομένως αυξάνουν προσωρινά τον μεταβολικό ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.