ΑρχικήΣυνταγέςΡύζι & ΠατάτεςΠατάτες με τρία τυριά

Πατάτες με τρία τυριά! ΚΟΛΑΣΗ.

Πατάτες με τρία τυριά
Εκτύπωση

Πατάτες με τρία τυριά

Πεντανόστιμες πατάτες με τρια τυριά. Φτιάξτε αυτή τη γευστική συνταγή για τηγανητές πατάτες με τυριά και τσένταρ σως και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Πατάτες με τρία τυριά
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 660θερμίδες

Υλικά

Για τη σως τσένταρ:

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 & 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο

Για τις πατάτες:

  • 7 πατάτες
  • 1/2 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • 4 φέτες μπέικον
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σως τσένταρ:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Διατηρούμε το γάλα ζεστό μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα από αλεύρι – βούτυρο.
  • Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Αφήνουμε για 2 λεπτά στην φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ζεστό το γάλα στο μείγμα βούτυρο – αλεύρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε μικρή δόση τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε την επόμενη δόση τσένταρ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να προσθέσουμε όλο το τσένταρ.
  • Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Τηγανίζουμε τις πατάτες:

  • Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχοντας να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι με πατάτες. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις τηγανητές πατάτες, όταν είναι τραγανές και χρυσαφένιες, σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε όσο είναι καυτές.
  • Σε ξεχωριστό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δυπ πλευρές, για περίπου 6-7 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Κατόπιν τις γαρνίρουμε με της σως τσένταρ, την παρμεζάνα και τη γραβιέρα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον. Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Δείτε ακόμα

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ