Το λάδι καρύδας είναι σκέτο δηλητήριο, προειδοποιεί καθηγήτρια του Harvard

Λάδι καρύδας

Μέχρι πρόσφατα, το λάδι καρύδας θεωρούνταν ως διατροφικός θησαυρός με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Η Karin Michels, επιδημιολόγος της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard έρχεται απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, με τον πιο ακραίο τρόπο, χαρακτηρίζοντας το λάδι καρύδας ως “δηλητήριο”.

Η Karin Michels αναφέρει πως “το λάδι καρύδας είναι από τις χειρότερες ουσίες που μπορεί να καταναλώσει ένας άνθρωπος, καθώς πρόκειται για καθαρό δηλητήριο”. Η τοποθέτηση αυτή πραγματοποίηθηες σε πρόσφατη διάλεξή της με τίτλο “Το λάδι καρύδας και άλλα διατροφικά σφάλματα”. Σύμφωνα με την επιδημιολόγο, το υψηλό ποσοστό κορεσμένων λιπαρών που διαθέτει το λάδι καρύδας αυξάνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, άρα και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.Όπως είπε, το λάδι καρύδας αποτελείται κατά 80% από κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή το διπλάσιο από αυτό που υπάρχει στο λαρδί.

Έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το 2017 η American Heart Association, είχε δείξει πως τα 3/4 των ερωτηθέντων είχαν κατατάξει το λάδι καρύδας στις υγιείς ουσίες, άποψη με την οποία είχε συμφωνήσει το 37% των διατροφολόγων. Η έρευνα διευκρίνιζε πως όντως αυξάνει τα επίπεδα της “κακής” LDL χοληστερόλης. Ανάλογα ήταν και τα ευρήματα έρευνας που είχε γίνει στη Μεγάλη Βρετανία. Παρ’ όλα αυτά, με την υποστήριξη διασημοτήτων, όπως η Gwyneth Paltrow και αλυσίδων καταστημάτων με είδη υγιεινής διατροφής, οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε από 1.1 εκατ. ευρώ των εσόδων από τις πωλήσεις λαδιού καρύδας να φτάσει μέσα σε τέσσερα χρόνια τα 18.2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.