Λουκέτο στο εστιατόριο του Jamie Oliver στην Κωνσταντινούπολη

Πτώχευση κήρυξε το εστιατόριο του διάσημου βρετανού σεφ Jamie Oliver στο εμπορικό κέντρο Zorlu, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

To εστιατόριο «Jamie’s Italian» ήταν το 32ο εστιατόριο του συγκεκριμένου franchise και το πρώτο στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης όταν άνοιξε το 2013, ήδη όμως από τα τέλη της ίδιας χρονιάς άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες λόγω των υπερβολικά υψηλών τιμών.

Η εταιρεία έκανε αίτηση πτώχευσης  τον Δεκέμβριο του 2014, αφού είχε ήδη χρεωθεί υπέρογκα ποσά για να καλύψει τις οικονομικές ζημιές. Η υπόθεση βρισκόταν σε εκκρεμότητα, σύμφωνα με το Daily Sabbah. To εστιατόριο παρέμεινε ανοιχτό όσο η υπόθεση βρισκόταν σε εκκρεμότητα, αλλά η απόφαση του δικαστηρίου στις 21 Σεπτεμβρίου ήταν να προχωρήσει η διαδικασία της πτώχευσης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προστίθεται σε μια σειρά εστιατορίων τα οποία φέρουν την υπογραφή του Jamie Oliver και κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του franchise “Jamie’s Italian” κατέγραψε ζημιές 12 εκατομμυρίων ευρώ μόνο το 2016, ενώ έβαλε λουκέτο σε σημαντικό αριθμό εστιατορίων στην Μ. Βρετανία και το Λονδίνο. Tον περασμένο Νοέμβριο, ο Oliver αναγκάστηκε να αγοράσει εκ νέου τα εστιατόρια “Jamie’s Italian” που λειτουργούσαν στην Αυστραλία από την εταιρεία που διαχειριζόταν το management τους.

Aλλά και το προσφάτως αφιχθέν Jamie’s Deli στη Νίκαια της Γαλλίας, αν και είναι το πρώτο εστιατόριο του σεφ στη Γαλλία, έλαβε αποθαρρυντικές κριτικές από τους πελάτες. “Ο καφές σερβίρεται κρύος, τα κρουασάν δεν είναι φρέσκα, αλλά σαν λάστιχο και η σερβιτόρα εξαιρετικά αγενής”, “τα κρουασάν δεν έχουν γεύση και είναι κατεψυγμένα”, “η σαλάτα του Καίσαρα κοστίζει 8 ευρώ και περιέχει ελάχιστο μαρούλι και στεγνό κοτόπουλο”, “το προσωπικό είναι ανίκανο” είναι μερικά από τα σχόλια που έχει δεχθεί το εστιατόριο από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.