ΑρχικήΆρθρα4 μαγαζιά για φαγητό και ποτό στον Πειραιά

4 μαγαζιά για φαγητό και ποτό στον Πειραιά

Το να είσαι Πειραιώτης δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Για τους περισσότερους Πειραιώτες είναι στάση ζωής, γι’αυτό και ο Πειραιάς  δεν χαρίζει δεύτερη ευκαιρία σε μαγαζιά (ή γενικώς). Ούτε καν πρώτη. Οι ντόπιοι έχουν ένα στέκι και το ακολουθούν πιστά μέχρι αυτό να κλεισει ή να κάνει κάποιο ασυγχώρητο λάθος ο επιχειρηματίας.

Ταυτόχρονα, ο Πειραιάς έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των ακατάπαυστων έργων υποδομής για το μετρό και το τραμ, μεταξύ άλλων, τα οποία έχουν δημιουργήσει ένα γόνιμο έδαφος για νέα μαγαζιά και προτάσεις. Στο μεγάλo λιμάνι που ανανεώνεται με ταχύτητα φωτός, τα νέα γευστικά στέκια είναι μοντέρνα, φιλόξενα και υποσχόμενα. Και αυτό μας αρέσει πολύ.

Kitschen

Πηγή φωτογραφίας: Instagram

Το πολύ φρέσκο dim sum bar, ονόματι Kitschen, ευελπιστούμε να είναι το ασιατικό εστιατόριο που θα γράψει ιστορία στα στένα του Πειραιά. Και αυτό γιατί τα παιδιά πίσω από αυτό είναι πολύ αξιόλογα και low profile. Εχοντας μελετήσει πολύ τις ασιατικές κουζίνας και με πολλή εμπειρία ‘στον πάγκο’, έχουν όλα τα φόντα για να δώσουν το κάτι παραπάνω που ζητάει το κοινό. Τίμια και νόστιμα ασιατικά πιάτα που σηκώνουν επάξια τον πήχη στην τοπική αγορά.

Kitschen, Κανάρη 5-7, Πειραιάς. Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο.

Jackaroo Sandwiches

Πηγή φωτογραφίας: Instagram

Εδώ τα σάντουιτς έχουν την τιμητική τους, και δικαίως. Με έμπνευση τα ‘φορτωμένα’ σάντουιτς που συναντάμε στο αμερικάνικο street food, το Jackaroo στο Πασαλιμάνι συνδυάζει φρέσκα υλικά με ευφάνταστους τρόπους που έχουν κερδίσει το τοπικό κοινό. Από τηγανητό κοτόπουλο μέχρι παστράμι, οι επιλογές είναι πολλές και η μια πιο πληθωρική από την άλλη.

Jackaroo Sandwiches, Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς. Ανοιχτά Τρίτη έως Κυριακή.

East Coast

Πηγή φωτογραφίας: Instagram

To East Coast θα σε ταξιδέψει σε κάποια σερφοπαραλία της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ με την αισθητική του. Αν και βρίσκεται κρυμμένο σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο του Πειραιά, η χαλαρή και καλόγουστη ατμόσφαιρα δημιουργεί ένα φιλόξενο all day πόστο με φανατικούς θαμώνες.  Στο East Coast θα βρεις από νωρίς το πρωί καφέ και brunch επιλογές με αυγά και σάντουιτς, μέχρι cocktails και t-shirts σχεδιασμένα απο την ομάδα του μαγαζιού. 

East Coast, Παλαιολόγου 9, Πειραιάς. Ανοιχτά καθημερινά.

Uncle Tan’s Drinking House

Πηγή φωτογραφίας: Instagram

Το ολοκαίνουργιο μπαρ που ακούει στο πρωτότυπο όνομα Θείος Ταν άνοιξε τις πόρτες του πριν απο λίγες ημέρες από τα αδέρφια Σεμιτέκολο, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το γειτονικό και επιτυχημένο bar Rockfellas. Στον Θείο Ταν σερβίρουν εντυπωσιακά κοκτέιλ ασιατικής έμπνευσης που κερδίζουν σε ευρηματικότητα, γεύση και εμφάνιση. Η καλή μουσική και η άκρως νεανική ατμόσφαιρα είναι δυνατό χαρτί του μπαρ, όπως επίσης και το κρυφό σημείο που βρίσκεται το μαγαζί στην πανέμορφη Μαρίνα Ζεας. 

Uncle Tan’s Drinking House, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς. Ανοιχτά καθημερινά από τις 18.00.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Mπισκότα με κεφαλοτύρι

Νόστιμα αλμυρά μπισκότα με κεφαλοτύρι!

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό

Γιουβέτσι απίθανο με ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!

Χριστόψωμο

Χριστόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Μία παραδοσιακή συνταγή για χριστόψωμο, που σύμφωνα με την παράδοση την φτιάχνουμε μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα.

Περισσότερα άρθρα

5 υπέροχα κέικ που μοσχοβολάνε μαμά!

Επιλέξαμε 5 αγαπημένες συνταγές για κέικ που θα γεμίσουν την κουζίνα άρωμα μαμάς!

Συνταγές για φοιτητές σε δέκα λεπτά

Συνταγές για φοιτητές, εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, από τον Τάσο Αντωνίου. Γιατί η φοιτητική ζωή θέλει καλοπέραση και όχι ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα.

Επιλέγοντας το αρνί και τους κρεατομεζέδες για το πασχαλινό τραπέζι

Πλήρης οδηγός για να επιλέξετε το καλύτερο αρνί και το κατσίκι για το πασχαλινό τραπέζι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ