Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabbiata)

Μακαρονάδα αραμπιάτα από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και καυτερή πιπεριά είναι ιδανική όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.

Μακαρονάδα αραμπιάτα
Εκτύπωση

Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabbiata)

Μακαρονάδα αραμπιάτα από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και καυτερή πιπεριά είναι ιδανική όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μακαρονάδα αραμπιάτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 400θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια. Αλατίζουμε κατά βούληση. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει παχύρρευστη, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει. Όταν βράσουν, χωρίς να τα στραγγίξουμε, τα μεταφέρουμε με τσιμπίδα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.

Βίντεο συνταγής

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή