ΑρχικήΒίντεοΜακαρονάδα αραμπιάτα (arrabbiata)

Μακαρονάδα αραμπιάτα από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και καυτερή πιπεριά είναι ιδανική όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.

Μακαρονάδα αραμπιάτα
Εκτύπωση

Μακαρονάδα αραμπιάτα (arrabbiata)

Μακαρονάδα αραμπιάτα από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και καυτερή πιπεριά είναι ιδανική όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μακαρονάδα αραμπιάτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 400θερμίδες

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια. Αλατίζουμε κατά βούληση. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει παχύρρευστη, για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει. Όταν βράσουν, χωρίς να τα στραγγίξουμε, τα μεταφέρουμε με τσιμπίδα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Eggnog

Συνταγή για eggnog, το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ποτό από την Αμερική!

Παγωτό πεπόνι

Συνταγή για παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι!

Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Μοναδική συνταγή για Mont Blanc με κάστανα από την Εύη Παπαδοπούλου.

Περισσότερα άρθρα

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Dulce de leche ή αλλιώς καραμελωμένο γάλα

Αμαρτία από καραμέλα με ένα μόνο υλικό.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ