Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι συνταγή
Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι συνταγή
Print

Κριθαράκι με καραβίδες

Νηστίσιμο κριθαράκι με καραβίδες και σάλτσα ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό για νηστεία, που μοσχοβολάει θάλασσα.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Κριθαράκι με καραβίδες
Prep Time 15 λεπτά
Cook Time 10 λεπτά
Total Time 25 λεπτά
Servings 6
Calories 490θερμίδες

Ingredients

  • 12 καραβίδες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σέλερι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζ. κριθαράκι
  • 1/2 φλιτζ. ταχίνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά με το σκόρδο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις καραβίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουμε. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε 10 φλιτζάνια νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνουμε και δυο λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τις καραβίδες.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι με 3 κ.σ. νερό. Παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι του φαγητού και το προσθέτουμε στο αραιωμένο ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί. Προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή