Μαρμελάδα φράουλα και μήλο

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα και μήλο!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 8

Μαρμελάδα φράουλα και μήλο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φράουλες σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε στο μείγμα φράουλας το μήλο και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν στέκεται στην ανάποδη μεριά της κουτάλας, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζουμε, τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύοσυμε στο ψυγείο.