Μαρμελάδα καρότο

Συνταγή για μαρμελάδα καρότο!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 15

Μαρμελάδα καρότο
μαμα πειναω youtube.com
Εκτέλεση

Βάζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα καρότα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το νερό και με ένα pimmer πολτοποιούμε τα καρότα. Μεταφέρουμε τον πουρέ καρότου πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα και το χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.  Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Η μαρμελάδα καρότου διατηρείται στο ψυγείο.

Tips

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε 1/2 κ.γλ. τριμμένη κανέλα μαζί με τον χυμό λεμονιού.

μαμα πειναω youtube.com