
Mαρμελάδα σύκο
Η πιο εύκολη και νόστιμη μαρμελάδα σύκο που φτιάχνουμε στο τέλος του καλοκαιριού και συντροφεύει ιδανικά το πρωινό μας.
Μερίδες 1 βάζο 500 γρ.
Θερμίδες 382θερμίδες
Υλικά
- 500 γρ. σύκα καθαρισμένα
- 350 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα τρία ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος τους. Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη χωρίς να προσθέσουμε τίποτα άλλο, και τα αφήνουμε για 5-6 ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Κατόπιν βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφού έχουν πάρει βράση τα σύκα, τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Αν βγάλουν αφρό, ξαφρίζουμε την επιφάνεια της μαρμελάδας. Θα χρειαστούμε μόνο 10-12 λεπτά για να δέσει η μαρμελάδα. Όταν είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμόνι.
- Μοιράζουμε καυτή τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και τη διατηρούμε για μήνες σε σκοτεινό και δροσερό σημείο. Μετά το άνοιγμα η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Μπραβο! Τάσο ειναι φοβερη η συνταγή σου για μαρμελαδα συκο! Εκανα και μαρμελαδα καρπουζι και ολα τα λεφτα που λενε!