ΑρχικήΆρθραΜε...Νου, αρωματόκηπος και ευεξία: Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των βοτάνων

Με…Νου, αρωματόκηπος και ευεξία: Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των βοτάνων

Έχετε μαγειρέψει ποτέ με δίκταμο, τσάι του βουνού ή αγριοτριαντάφυλλο;

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ένα πρωτότυπο εγχείρημα που αποσκοπεί στην ευεξία μας: από κομπάρσοι, τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά γίνονται οι πρωταγωνιστές στην καθημερινή μας διατροφή και στο οικιακό μας περιβάλλον.

Για 15 αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά της ελληνικής γης δίνονται ιστορικές πληροφορίες και βασικά βιολογικά στοιχεία, παρέχονται με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τα συστατικά και οι ιδιότητες τους, δίδονται ειδικές συστάσεις-προφυλάξεις και επισκοπείται η διατροφική τους χρήση. Επιπλέον, περιγράφεται το άρωμα και η γεύση τους, αποκαλύπτονται μικρά μυστικά στη χρησιμοποίησή τους και προτείνονται 75 δημιουργικά μαγειρέματα (και παραλλαγές τους) με συνοδευτικά ποτά, 52 μενού, 11 ροφήματα και 5 πρωτότυπα μείγματα φυτών για ευεργετικά ροφήματα. Τέλος, περιγράφεται με πρακτικό τρόπο η καλλιέργεια και ο πολλαπλασιασμός τους και παρέχονται βασικές συμβουλές για τη διατήρησή τους στον αγρό, στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει την επιστημονική γνώση με απλό τρόπο, εμπλουτίζει τη μεσογειακή διατροφή, ανοίγει καινούριους γαστρονομικούς ορίζοντες και δίνει νέο έναυσμα στην καλλιέργεια των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών.

”…και ξαφνικά, κάνει ξαστεριά πάνω από τον απέραντο αρωµατόκηπο της μεσογειακής χώρας μας: ένας βιολόγος, μία γεωπόνος, μία φαρµακοποιός και μία υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και food-blogger συναντιούνται στο επιστημονικό πεδίο της βοτανικής, ενώνουν τις γνώσεις και την αγάπη τους, συγκεντρώνουν μια τεράστια βιβλιογραφία και βάζουν τον αρωματόκηπο στη σωστή του θέση. Όλα όσα ήθελες να ρωτήσεις για τα βότανα αλλά κανείς δεν μπορούσε να σου απαντήσει με ακρίβεια, η ιστορία, οι ιδιότητες, η δράση, ο πολλαπλασιασµός και η καλλιέργειά τους, σε ένα κείμενο που διαβάζεται σαν ευωδιαστό μυθιστόρημα.”  Ελένη Ψυχούλη

Συγγραφείς: Μαρία Στικούδη, Ελένη Μαλούπα, Διαμάντω Λάζαρη, Νίκος Κρίγκας

Το βιβλίο Με…Νου, αρωματόκηπος και ευεξία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εύκολη τούρτα παγωτό στο πι και φι

Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό που φτιάξατε ποτέ. Μια γλυκιά συνταγή που θα γίνει αγαπημένη σας!

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Πίτσα με τέσσερα τυριά

Η πιο πρωτότυπη πίτσα με τυριά. Δοκιμάστε σήμερα αυτή τη συνταγή για πίτσα με τέσσερα τυριά, πατάτες και δεντρολίβανο!

Περισσότερα άρθρα

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

Μυστικά για να φτιάξετε τέλεια μελομακάρονα

Μικρά μυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα που φτιάξατε ποτέ.

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ