ΑρχικήΆρθραMetaxa Experience Reserved

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Metaxa Experience Reserved, ο Οίκος Μεταξά άνοιξε και φέτος τις πύλες του, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του και ξεδιπλώνοντας τη φιλοσοφία του. 

Ο Οίκος  υποδέχτηκε τους τυχερούς φίλους του ΜΕΤΑΧΑ και τους χάρισε μια μοναδική εμπειρία. Χιλιάδες φίλοι του αγαπημένου ποτού έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό που έτρεξε online στη σελίδα στο Facebook, τυχεροί όμως αναδείχθηκαν μόνο 50, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά κάποια από τα… μυστικά του Οίκου. 

Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες οι τυχεροί έζησαν μια εμπειρία που τους οδήγησε μέχρι τα μυστηριακά υπόγεια κελάρια του Οίκου και ταυτόχρονα βίωσαν ένα συγκινητικό ταξίδι στο χρόνο, ταξιδεύοντας  από την Κηφισιά του σήμερα στον Πειραιά του 1888, από όπου και προέρχεται  η Πατρογονική Κληρονομιά του Οίκου. 

Ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης οδήγησε τους προσκεκλημένους στα βήματα της δημιουργίας του Metaxa, κατά την οποία παντρεύεται το απόσταγμα με το αρωματικό μοσχάτο κρασί από τη Σάμο και τη Λήμνο.  Οι τυχεροί φίλοι του ΜΕΤΑΧΑ είχαν την ευκαιρία να δουν πως η πρωτοποριακή ιδέα του Σπύρου Μεταξά  μετουσιώνεται χάρη στο ανθρώπινο ταλέντο σε μια δημιουργία ασύγκριτης γευστικής απαλότητας. «Αληθινό όνειρο! Σε τι να σταθείς; Στους ανθρώπους , στην ιστορία, στο μεράκι και στο πάθος, στην ποιότητα και την αγάπη τους; Ήταν όλα υπέροχα, πέρα από κάθε προσδοκία!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Π., ένας από τους τυχερούς καλεσμένους.

Μέσα από την ενέργεια αυτή οι υπεύθυνοι του Οίκου κατάφεραν ακόμη μια φορά να συνδέσουν το παρόν με το μέλλον του, τις ρίζες και την ιστορία του με τις σημερινές δημιουργίες του, απογειώνοντας με τον τρόπο αυτό τις αισθήσεις των επισκεπτών και αναδεικνύοντας παράλληλα το όραμα και την τέχνη του Metaxa. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φασολάκια γιαχνί

Αγαπημένο λαδερό φαγητό του καλοκαιριού και όχι μόνο. Προσθέστε άφθονα μυρωδικά και να είστε σίγουροι ότι η συνταγή αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας.

Εύκολο πεϊνιρλί

Το πιο εύκολο πεϊνιρλί από τον Τάσο Αντωνίου! Λιωμένο τυρί, τραγανό μπέικον συνθέτουν το πιο λαχταριστό πεϊνιρλί που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Ανάποδη μηλόπιτα ή τάρτα Tatin

Η πιο εύκολη ίσως συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα. Τα καραμελωμένα μήλα κλέβουν την παράσταση σε αυτή την ανάποδη γαλλική μηλόπιτα!

Περισσότερα άρθρα

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

9 τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ληγμένα

Κι όμως, δεν «χαλάνε» όλα τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Δείτε εννέα τρόφιμα τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια, υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν λήξει.

To μενού του Δεκαπενταύγουστου

Πλούσιες συνταγές για το μενού του Δεκαπενταύγουστου. Παραδοσιακά φαγητά για να ετοιμάσετε ένα αξέχαστο τραπέζι με πεντανόστιμες σπιτικές δημιουργίες για τον Δεκαπενταύγουστο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ