Τάρτα με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα & ελιά

Τάρτα με λιαστή ντομάτα

Τάρτα με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα & πάστα ελιάς, αγαπημένη συνταγή με υπέροχα υλικά που θυμίζουν καλοκαίρι στη Μεσόγειο.

Τάρτα με λιαστή ντομάτα
Print

Τάρτα με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα & ελιά

Τάρτα με λιαστή ντομάτα.
Course Ορεκτικά
Cuisine Ελληνική
Keyword Τάρτα με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα & ελιά
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 40 λεπτά
Total Time 50 λεπτά
Servings 6
Calories 342θερμίδες

Ingredients

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • 6 κ.σ. πάστα ελιάς
  • 400 γρ. μοτσαρέλα
  • 250 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • λίγος βασιλικός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τάρτα σύμφωνα με αυτή τη συνταγή.
  • Στη συνέχεια, αλείφουμε με το κουτάλι την επιφάνεια της τάρτας με την πάστα ελιάς. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα και από πάνω τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.
  • Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 περίπου λεπτά.

Notes

Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ζύμη για τάρτα, χρησιμοποιήστε φύλλο σφολιάτας του εμπορίου.

Δείτε επίσης: Συνταγή για υπέροχο banofee

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή