ΑρχικήΆρθραΑυτό το mojito θα ομορφύνει τα καλοκαιρινά σου βράδια

Αυτό το mojito θα ομορφύνει τα καλοκαιρινά σου βράδια

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Από τα πιο γνωστά κοκτέιλ, αν όχι το πιο δημοφιλές, το mojito είναι συνυφασμένο  με τις καλοκαιρινές βραδιές, τα πάρτι στην παραλία, τις τσάρκες στα διάφορα μπαράκια όχι μόνο των νησιών ή των θερινών θέρετρων, αλλά και της πόλης. Το mojito συνδυάζει την έντονη γεύση που έχει το ρούμι, με τη γλύκα της ζάχαρης και τη δροσιά που προσφέρει η μέντα. Ποια ιστορία, όμως, κρύβεται πίσω από τη διάφανη όψη του  του και την υπέροχη γεύση του, που έκανε πολλούς να το λατρέψουν, όπως τον διάσημο συγγραφέα  Ernest Hemingway;

Το mojito δεν είναι αποτέλεσμα έμπνευσης κάποιου μπάρμαν, αλλά κομμάτι της ιστορίας του λαού της Κούβας. Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω στο 1500 περίπου. Αν και δεν είναι εξακριβωμένο ποιος το επινόησε, ξέρουμε ότι το αρχικό του όνομα ήταν El Draque από το όνομα του Βρετανού εξερευνητή Sir Francis Drake. Η αρχική του χρήση ήταν για ιατρικούς σκοπούς, αφού χρησιμοποιούσαν το ρούμι, αλλά και τη μέντα  για την ίαση ορισμένων παθήσεων και κατά τη διάρκεια διαφόρων επεμβάσεων. Λέγεται ότι αυτοί που το δημιούργησαν ήταν οι Αφρικανοί σκλάβοι που είχαν μεταφερθεί στο νησί της Κούβας για να εργαστούν στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.  Καθώς έψαχναν κάτι για να σβήσουν τη δίψα τους, θέλησαν να νιώσουν τις όποιες ευεργετικές ιδιότητες του αλκοόλ.

Ποια είναι, όμως, η σημασία της λέξης  mojito; Σύμφωνα με μια θεωρία προέρχεται από την αφρικανική λέξη mojo που σημαίνει “κάνω ένα ξόρκι”, ενώ μια άλλη θέλει να προέρχεται από την ισπανική λέξη mojadito δηλαδή “λίγο βρεγμένος”.

Τα ερωτηματικά είναι αρκετά για το αγαπημένο αυτό κοκτέιλ, ωστόσο αυτό δεν μειώνει καθόλου την αγάπη μας για αυτό! Στο Μαμα Πειναω σας έχουμε την αυθεντική συνταγή για τέλειο mojito και σας δίνουμε και μια για ένα mojito διαφορετικό, με γεύση καρύδας.

Υλικά (για 1 ποτήρι)

  • 6 φρέσκα φύλλα μέντας
  • 1 μοσχολέμονο
  • 30 ml γάλα καρύδας
  • 45 ml ρούμι με γεύση καρύδας
  • 45 ml ρούμι
  • μισό φλιτζάνι σόδα

Προετοιμασία

Ρίχνουμε τα φύλλα μέντας και το μοσχολέμονο που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια σε ένα ποτήρι και τα λιώνουμε με ένα γουδοχέρι. Στη συνέχεια, γεμίζουμε το μισό ποτήρι με παγάκια και ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το ρούμι με γεύση καρύδας και το ρούμι (γεμίζουμε το ποτήρι τόσο ώστε  να περάσει την επιφάνεια από τα παγάκια) και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατέψτε ξανά.  Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με μια φέτα μοσχολέμονο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με πεπόνι και γραβιέρα

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και γραβιέρα!

Χοιρινό ρόστο

Χοιρινό ρόστο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για πλούσιο και ζουμερό χοιρινό στον φούρνο με αρωματικά λαχανικά και κρασί που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Βίδες με πέστο

Συνταγή για βίδες με πέστο !

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε το τριήμερο των Φώτων;

Το τριήμερο των Φώτων ξεκινά με υπέροχες νηστίσιμες συνταγές και κορυφώνεται με λαχταριστό γιορτινό χοιρινό!

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ