ΑρχικήΆρθραΠέθανε o Michel Roux, ο «νονός της σύγχρονης κουζίνας»

Πέθανε o Michel Roux, ο «νονός της σύγχρονης κουζίνας»

Ο Michel Roux πέθανε το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του στο Berkshire, περιστοιχισμένος από μέλη της οικογένειάς του μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Στην ανακοίνωσή τους, ο γιος του και δύο κόρες του έγραψαν: «Με βαθιά θλίψη, η οικογένειά Roux ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου μας παππού, πατέρα, αδελφού και θείου, Michel Roux OBE». 

Ήταν ευρέως γνωστός για το περίφημο εστιατόριο Le Gavroche (όνομα εμπνευσμένο από τον γαβριά, τον ήρωα του Βικτόρ Ουγκό στους «Αθλίους») που είχε ανοίξει στην Sloane Square του Λονδίνου το 1967. Το “Le Gavroche” έγινε το πρώτο εστιατόριο στη Βρετανία που κέρδισε αστέρι Michelin, το 1974. O Roux τιμήθηκε συνολικά με τρία αστέρια κατά τη διάρκεια της καριέρας και μαγείρεψε στο πλευρό πολλών άλλων καταξιωμένων σεφ όπως ο Marco Pierre White, ο Gordon Ramsay και ο Pierre Koffman.

Χάρη στις δημιουργίες του, ο Michel Roux έγινε γνωστός ως ο «νονός της σύγχρονης κουζίνας». Μιλώντας το 2017 στον Independent, είχε πει πως μετακόμισε από την Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή στην πατρίδα του το φαγητό περνούσε «μαύρες εποχές». «Το αποφασίσαμε, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως είτε θα πετυχαίναμε γρήγορα είτε θα “πεθαίναμε”. Ευτυχώς ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τώρα, σε γαστριμαργικούς όρους προσεδαφιστήκαμε στο φεγγάρι και στον πλανήτη Άρη, και όλα αυτά μέσα σε 45 χρόνια».

Μαζί με τον αδελφό του Albert, είχαν ιδρύσει έναν μαγειρικό διαγωνισμό με υποτροφία, που διαχειρίζονται πια οι γιοι τους, Alain Roux και Michel Roux Jr. «Είμαστε βαθιά θλιμμένοι που χάσαμε τον ιδρυτή μας. Ευγνώμονες που μοιραστήκαμε τις ζωές μας με αυτόν τον εκπληκτικό άνδρα και τόσο υπερήφανοι για όσα πέτυχε». 

«Ήταν μια ταπεινή ιδιοφυΐα, ένας θρυλικός σεφ, δημοφιλής συγγραφέας και χαρισματικός δάσκαλος. Για πολλούς αποτελούσε μια πατρική φιγούρα που ενέπνεε με την ακόρεστη όρεξή του για ζωή και ακαταμάχητο ενθουσιασμό. Μα πάνω από όλα, θα μας λείψει η όρεξή του για διασκέδαση, η τεράστια καρδιά του, η γενναιοδωρία του και η καλοσύνη του. Το αστέρι του Michel θα λάμπει για πάντα, φωτίζοντας τον δρόμο για την επόμενη γενιά σεφ». 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας

Μια πρωτότυπη πίτα που θα φτιάξετε με ελάχιστα υλικά και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας και μπέικον από τον Τάσο Αντωνίου. Μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, αλλά και μία γρήγορη λύση για συνοδευτικό σε τραπέζι.

Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί

Γιορτινή σαλάτα με ρόδι, κατσικίσιο τυρί και εύκολη βινεγκρέτ. Απλή αλλά γιορτινή, χρωματιστή, επίσημη και νοστιμότατη. Τα έχει όλα, ετοιμάζεται στη στιγμή και είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

Οι 4 καλύτερες συνταγές για σπιτική μηλόπιτα

Οι καλύτερες συνταγές για τέλεια μηλόπιτα σε εύκολες παραλλαγές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ