ΑρχικήΆρθραMicrofarm Project® – η Coffee Island μας συστήνει τον Guatemala Waykan

Microfarm Project® – η Coffee Island μας συστήνει τον Guatemala Waykan

Στη διάλεκτο των Μάγια, Q’qnjobal, waykan σημαίνει «το άστρο που λάμπει στον ουρανό τη νύχτα» ενώ η περιοχή Huehuetenango, από όπου μας έρχεται ο 28ος limited edition Microfarm, είναι εκείνη που έχει τα μεγαλύτερα υψόμετρα στη χώρα, που φτάνουν έως τα 2.000 μέτρα. Το Huehuetenango είναι από τις πιο διάσημες περιοχές της Γουατεμάλας της οποίας το όνομα όχι μόνο είναι περίεργο αλλά και δύσκολο να το προφέρει κανείς -για την ιστορία το όνομα προφέρεται συνήθως “way-way-the-NAN-go”. Το 80% του πληθυσμού της ζει από τον καφέ είτε άμεσα είτε έμμεσα μιας και τα εδάφη της είναι άκρως φιλικά για την καλλιέργεια του. Οι μικροκαλλιεργητές, μέσα από το πρόγραμμα Regional Select, έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις σοδειές τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος της φάρμας τους, σε αξιολόγηση και άμεση διάθεσή τους προς τους αγοραστές. Το Regional Select λοιπόν, είναι ένα πρόγραμμα, που αξιολογεί τα χαρακτηριστικά των καλλιεργειών από διαφορετικές χώρες που χάρη στο μικροκλίμα της κάθε περιοχής προσφέρουν κόκκους με ένα ξεχωριστό γευστικό προφίλ. Οι άνεμοι, η ποιότητα του εδάφους, η ηλιοφάνεια, το υψόμετρο, όλα είναι στοιχεία που συμβάλουν στα γευστικά χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τον καφέ κάθε περιοχής. Με βάση το γευστικό προφίλ, τη διαθεσιμότητα και την τιμή, το Regional Select βαθμολογεί κάθε καλλιέργεια και επιλέγει κάθε φορά κάτι μοναδικό, κάτι διαφορετικό.

Ο Waykan, από την Γουατεμάλα, είναι ένας ακόμα σπάνιος καφές που συμμετέχει στο Regional Select και έρχεται στα Coffee Island και αποτελεί τον 28ο limited edition Microfarm καφέ. Είναι ένας ακόμα 100% specialty Arabica καφές, που έρχεται να διηγηθεί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη γευστική ιστορία. Μια ιστορία από αυτές που οι άνθρωποι των CoffeeI sland αρέσκονται να τις μοιράζονται μαζί μας. Oι κόκκοι του Waykan συλλέγονται από διαφορετικές μικρές φάρμες, περνούν από υγρή επεξεργασία (washed), καβουρδίζονται medium to dark όπως τους ταιριάζει και καταλήγουν σε φλιτζάνια γεμάτα αρώματα από σαγκουίνι, ψημένο αμύγδαλο και κρέμα καραμελέ. Είναι ένας καφές που έχει έντονο σώμα, αρκετές οξύτητες, γλυκά χαρακτηριστικά και σοκολατένια επίγευση. Σας προτείνουμε να τον δοκιμάσετε τόσο σε κρύο όσο και σε ζεστό espresso για να απολαύσετε όλο τον δυναμικό του χαρακτήρα. Όμως, μπορείτε και σε cappuccinoμιας και το «πάντρεμά» του με το γάλα δίνουν ένα ωραίο γευστικό αποτέλσμα στο φλιτζάνι. Τέλος, το medium to dark καβούρδισμα που έχουν επιλέξει οι άνθρωποι των Coffee Island σας δίνει την δυνατότητα να τον ζητήσετε και σε καφέ φίλτρου. Σε αυτό το ρόφημα, φανερώνει όλη την γλυκιά του πλευρά και σας χαρίζει έντονα αρώματα από σαγκουίνι και καραμέλα.

Το «άστρο που λάμπει στον ουρανό τη νύχτα», λοιπόν, είναι η νέα πρόταση του Microfarm Project®. Μπορεί να ακούγεται σαν τίτλος ενός παραμυθιού, όμως είναι ένας ακόμα διαφορετικός κι ιδιαίτερος καφές που ήρθε να διηγηθεί την δική του μοναδική ιστορία μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των Coffee Island. Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε άλλον έναν σπάνιο καφέ. Ο ολόφρεσκος Microfarm Project βρίσκεται ήδη στα καφεκοπτεία της Coffee Island, παράγγειλέ τον τώρα, μέσω του www.coffeeIsland.gr  ή το My Coffee Island APP.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και εύκολη βινεγκρέτ

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και εύκολη βινεγκρέτ. Χορταστική, θρεπτική σαλάτα που θυμίζει σαλάτα του Καίσαρα αλλά σε πιο γκράντε εκδοχή!

Ψεύτικη πίτα

Συνταγή για ψεύτικη πίτα πλούσια σε γεύσεις!

Πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

Πορτοκαλόπιτα που μοσχοβολά εσπεριδοειδή! Αφράτη, γευστική, πεντανόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας γλυκό. Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι κόλλημμα.

Περισσότερα άρθρα

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Γιατί οι Γάλλοι γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της κρέπας;

Ένα έθιμο με πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό το οποίο, αν τηρηθεί κατά γράμμα, έχει ευχάριστα αποτελέσματα για την οικογένεια!

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ