ΑρχικήΆρθραΟ Mitch Lienhard από τις Η.Π.Α. είναι ο νικητής του S.Pellegrino Young...

Ο Mitch Lienhard από τις Η.Π.Α. είναι ο νικητής του S.Pellegrino Young Chef 2016

Ύστερα από μία εντυπωσιακή τελική φάση και ένα μοναδικό μεγάλο τελικό στο Μιλάνο, ο Αμερικάνος Mitch Lienhard, που εκπροσώπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακηρύχθηκε S.Pellegrino Young Chef 2016. Με το νικητήριο πιάτο του «ψητή πάπια με μπαχαρικά πορτοκαλιού και γιαμ», και με τη βοήθεια της Mentor Chef Dominique Crenn, ο Lienhard αναδείχθηκε μεταξύ των 20 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, ως ο καλύτερος Young Chef παγκοσμίως.  

«Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο Lienhard, σχολιάζοντας τη μεγάλη του νίκη. «Νόμιζα ότι ήμουν προετοιμασμένος για αυτή τη μεγάλη στιγμή αλλά τελικά η στιγμή με βρήκε απροετοίμαστο.  Είμαι εκστασιασμένος».  Στην παρουσίαση του πιάτου του μπροστά στους Μεγάλους Κριτές, εξήγησε πως το νικητήριο πιάτο του ήταν εμπνευσμένο από την πατρίδα του, το Michigan, με το δυνατό στοιχείο να είναι η μυρωδιά του σιγοκαμένων φύλλων και του σφένδαμου.

Ο Mitch Lienhard ψηφίσθηκε από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από επτά παγκοσμίως διάσημους chefs που είναι γνωστοί ως οι  Seven Sages μεταξύ των οποίων οι David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne και Roberta Sudbrack. Η εξονυχιστική διαδικασία αξιολόγησης ήταν βασισμένη στα 5 κριτήρια των «Χρυσών Κανόνων», δηλαδή, συστατικά, δεξιότητες, γνώση, παρουσίαση και μήνυμα. Μετά τη τελετή βράβευσης ακολούθησε δείπνο Gala, το μενού του οποίου επιμελήθηκε ο ένας και μοναδικός Massimo Bottura, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Osteria Francescana of Modena στην Ιταλία, το οποίο ανακηρύχθηκε πρώτο στον διαγωνισμό «World’s 50 Best Restaurants» 2016.

Ο φετινός μεγάλος τελικός περιλάμβανε την απονομή δύο επιπλέον βραβείων. Για να γιορτασθεί το πιάτο που αναδεικνύει καλύτερα την γαστρονομική ισορροπία μεταξύ παραδοσιακών και μοντέρνων στοιχείων, το βραβείο «Acqua Panna Contemporary Tradition Award» απονεμήθηκε στον Ιταλό Alessandro Salvatore Raspisarda, που εκπροσωπούσε την περιφέρεια της Ιταλίας. Επιπλέον, για πρώτη φορά, δόθηκε βραβείο για το πιο εμπνευσμένο πιάτο, όπως ψηφίσθηκε από το κοινό στο www.finedininglovers.com, στον Daniel Nates από το Μεξικό, που εκπροσωπούσε την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής. 

Σχεδόν 10 μήνες μετά την έναρξη της Δεύτερης Φάσης του παγκόσμιου διαγωνισμού, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, στην οποία έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3.000 ταλαντούχοι Young Chefs από 20 διαφορετικές γεωγραφικές περιφέρειες παγκοσμίως, το S.Pellegrino Young Chef 2016 έφθασε στο τέλος του. Προκειμένου να αναμετρηθούν σε αυτόν τον παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό, οι Young Chefs και τα πιάτα τους έπρεπε να περάσουν από διάφορους άκρως επιλεκτικούς γύρους, ξεκινώντας τις πρώτες δοκιμασίες από το ALMA – το παγκόσμιο κέντρο εκμάθησης και εκπαίδευσης της Ιταλικής Κουζίνας. Συνεχίστηκαν με τους ημιτελικούς κάθε περιφέρειας, κατά τους οποίους οι σεφ βγήκαν πρώτοι ανάμεσα σε άλλους εννιά ταλαντούχους διαγωνιζόμενους σεφ. Οι υποψήφιοι είχαν υποβάλλει της αιτήσεις τους, μαζί με τα πιάτα τους στο www.finedininglovers.com.

Οι φιναλίστ Young Chef δεν ήταν μόνοι τους σε αυτό το μονοπάτι προς τη δόξα, καθώς μετά το τέλος των ημιτελικών τους ανατέθηκε από έναν «Mentor Chef» στον καθένα, που τους καθοδηγούσε αναφορικά με τους τελικούς, για το πως να βελτιώσουν τα πιάτα τους καθώς και το πώς να προετοιμαστούν για το μεγάλο τελικό στο Μιλάνο.

Το S.Pellegrino, χάρη στην πολύτιμη και αποκλειστική συνεργασία με το ALMA, κατάφερε να πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά τον παγκόσμιο διαγωνισμό για ανάδειξη ταλέντων, S.Pellegrino Young Chef. 

«Για ακόμη μια φορά είμαστε περήφανοι που λαμβάνουμε μέρος σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό, που αναδεικνύει την Ιταλία ως το κέντρο της υπεροχής – δηλώνει ο Andrea Sinigaglia, Γενικός Διευθυντής του ALMA – την ίδια υπεροχή που το ALMA ‘κυνηγά’ μέσα από την εκπαίδευση που παρέχει καθώς και τις σχέσεις της με μεγάλους συνεργάτες όπως είναι το S.Pellegrino, και που θα αποτελέσει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική καριέρα των Young Chefs. Οι σεφ και καθηγητές – που πάνω από 20 χρόνια ασχολούνται με το έργο αυτό – ήταν πολύ ευχαριστημένοι που αποτέλεσαν μέρος αυτής της εκδήλωσης, από τα συστατικά έως τα υλικά, που πάντοτε θεωρούνται μεγάλη πρόκληση, σταθερά σε σχέση με την αποστολή του ALMA». 

Το γεγονός ότι ο Mitch Lienhard στέφθηκε ως ο S.Pellegrino Young Chef 2016, θα του προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να λάβει την παγκόσμια προβολή και μια αξιοσημείωτη άνοδο στα επαγγελματικά του. Επιπλέον θα λάβει μέρος σε διάφορες, παγκόσμιες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα γίνουν στο πλαίσιο του διαγωνισμού Young Chef. Σχολιάζοντας την εμπειρία του, σε συνέχεια της μεγάλης του νίκης πέρυσι, ο Mark Moriarty, S.Pellegrino Young Chef 2015, δήλωσε «ο διαγωνισμός S.Pellegrino Young Chef 2015 μου έδωσε μια ανεκτίμητη εμπειρία, τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική. Η νίκη μου στον διαγωνισμό ήταν τιμή αλλά και προνόμιο, καθώς μου έδωσε ανεκτίμητη εμπειρία αναφορικά με τη μαγειρική, δικτύωση στο χώρο και τη δυνατότητα να μάθω με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο. Ανυπομονώ για το επόμενο βήμα της καριέρας μου, και εύχομαι στο φετινό νικητή το πιο λαμπρό μέλλον».  

Τα ονόματα των νικητών για το S.Pellegrino Young Chef 2016 είναι: 

  • •    S.Pellegrino Young Chef 2016:  Mitch Lienhard από τις Ηνωμένες Πολιτείες
  • •    Acqua Panna Contemporary Tradition Award: Alessandro Salvatore Raspisarda από την Ιταλία
  • •    Inspiring Message Award by S.Pellegrino: Daniel Nates από το Μεξικό 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρύζι με ντοματίνια και λουκάνικο

Συνταγή για ρύζι με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο!

Μαρμελάδα αχλάδι

Η πιο εύκολη συνταγή για ευωδιαστή μαρμελάδα αχλάδι! Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως επικάλυψη σε γλυκά, στο γιαούρτι ή ακόμα και ως συνοδευτικό για κρεατικά.

Σαλάτα ταμπουλέ αρωματική και πανεύκολη

Σαλάτα ταμπουλέ από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερή και αρωματική σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα μυρωδικά που συνοδεύει ιδανικά κρεατικά και ψαρικά.

Περισσότερα άρθρα

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

Κουρκουμάς: συνταγές και οφέλη

Ο κουρκουμάς είναι το λεγόμενο “χρυσό μπαχαρικό” που έχει τεράστα οφέλη στον οργανισμό ενώ δίνει γεύση και χρώμα στο φαγητό!

12 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς για τα γλυκά του κουταλιού

Μάθετε τα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει για να φτιάχνετε άψογα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ