ΑρχικήΆρθραMiTo 21: Ένα αυθεντικό ιταλικό panettone με ελληνική υπογραφή

MiTo 21: Ένα αυθεντικό ιταλικό panettone με ελληνική υπογραφή

Φτιαγμένο με εξαιρετικές πρώτες ύλες, το εκλεκτό αυτό παραδοσιακό panettone που έρχεται από το Μιλάνο έχει Έλληνα δημιουργό. 

Το 1495 γεννιέται στο Μιλάνο το ψωμί του Τόνι (pan del Τon) που θα γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο ως panettone. Πέντε αιώνες μετά γεννιέται η εταιρεία MiTo’21, που το όνομά της συνδέει τον μύθο (mito στα ιταλικά) του διάσημου θολωτού γλυκίσματος με τις δύο πόλεις (Μιλάνο-Τορίνο) όπου έζησε για τριάντα χρόνια ο ιδρυτής της, Μιχάλης Τυράκης. Γοητευμένος από την ιταλική γαστρονομική κουλτούρα, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αυθεντικό panettone artigianale με καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες, που συνδυάζει υψηλή τεχνογνωσία και μεράκι. 

Το MiTo’21, το οποίο ετοιμάζεται για τα πρώτα του Χριστούγεννα, τηρεί στο έπακρο τις προδιαγραφές του μιλανέζικου panettone. Είναι φτιαγμένο χωρίς τεχνητά αρώματα, χρωστικές, συντηρητικά, φυτικά έλαια και γαλακτωματοποιητές. Το ενεργό προζύμι τού χαρίζει απαλή κι ανάλαφρη υφή. Το έντονο κίτρινο χρώμα στο κυψελωτό εσωτερικό του οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε κρόκο αυγού. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι αποτέλεσμα συστηματικής αναζήτησης. Η βιολογική σουλτανίνα φτάνει στο Μιλάνο από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μιχάλη Τυράκη, την Κρήτη. Το πολύτιμο «χαβιάρι» βανίλιας προέρχεται από μια μικρή παραγωγό στην Μαδαγασκάρη. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι περιέχει όλα τα συστατικά που θεωρούνται για τους Ιταλούς σύμβολα της ευτυχίας: το πορτοκάλι της αγάπης, το κίτρο της υγείας και την σταφίδα της ευμάρειας.

Τα πανετόνε ΜiTo’21 κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές, το Panettone Milano Basso των 500 γρ. και το Panettone Milano Alto του ενός κιλού. Είναι κλεισμένα σε υπέροχες συσκευασίες που αντλούν έμπνευση από τα χαρακτηριστικά μοτίβα του Stile Liberty, της ιταλικής Art Nouveau, τα οποία κοσμούν τις προσόψεις πολλών μιλανέζικων κτιρίων των αρχών του 20ου αιώνα. Τα κομψά κουτιά συμβαδίζουν με τη γευστική κληρονομιά του πανετόνε και αποτυπώνουν την οικολογική ευαισθησία της εταιρείας. Δημιουργήθηκαν από χαρτί crush, 100% κομποστοποιήσιμο, σε συνεργασία με το ιστορικό μιλανέζικο τυπογραφείο Bonvini,  που πρωτάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό 1909.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τούρτα σεράνο

Μια υπέροχη συνταγή για μαγική τούρτα σεράνο! Είναι η αγαπημένη τούρτα από τα παλιά ζαχαροπλαστεία, γεμάτη σοκολάτα, ιδανική για γενέθλια και γιορτές.

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και εύκολη βινεγκρέτ

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και εύκολη βινεγκρέτ. Χορταστική, θρεπτική σαλάτα που θυμίζει σαλάτα του Καίσαρα αλλά σε πιο γκράντε εκδοχή!

Μπράουνι σοκολάτας (brownie)

Φτιάξτε υπέροχο μπράουνι σοκολάτας με τη δοκιμασμένη συνταγή του Τάσου Αντωνίου! Ζουμερό, σοκολατένιο γλυκό που δεν αντιστέκεται κανείς.

Περισσότερα άρθρα

Μενού και συνταγές για την 25η Μαρτίου

Στρώνουμε το τραπέζι της 25ης Μαρτίου με τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο και όχι μόνο!

10 μυστικά για τέλειο ρύζι στο σπίτι

Το ρύζι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο, και όχι άδικα. Δες ποια είναι τα μυστικά για να μαγειρέψεις το τέλειο ρύζι.

Πώς φτιάχνεται το σπιτικό σαλέπι ρόφημα

Η ιστορία και η συνταγή για σαλέπι, το ρόφημα βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ