ΑρχικήΔελτία ΤύπουMontée Authentic Pastries στη Νέα Πεντέλη

Montée Authentic Pastries στη Νέα Πεντέλη

Από την ομάδα του MamaPeinao.gr

Αισθητική που παραπέμπει σε κοσμηματοπωλείο, χειροποίητες δημιουργίες που βασίζονται σε ΠΟΠ πρώτες ύλες και φιλοσοφία γαλλικής πατισερί, χαμηλής, ωστόσο, σε λιπαρά και σάκχαρα. Στο ολοκαίνουργο Montée authentic pastries, στη Νέα Πεντέλη, η εκδίκηση της αυθεντικότητας και των ένοχων μεν, υγιεινών δε, απολαύσεων, τρώγεται σε πιατάκι του γλυκού! 

Στη γοητευτική γειτονιά της Νέας Πεντέλης, το Montée, η νέα μπουτίκ ζαχαροπλαστικής τέχνης, ήρθε για να απενοχοποιήσει τη σχέση μας με τους γλυκούς πειρασμούς. 

Η ιστορία του ξεκινά όπως ακριβώς ξεκινούν οι καλύτερες ιστορίες. Με δύο φίλους, τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Λάμπρο Ζαρκαδούλα, των οποίων η παράλληλοι βίοι στη ζαχαροπλαστική, αλλά και τα τυχαία -και τελικά μοιραία- συναπαντήματά τους στις κουζίνες ηχηρών brands, τους οδήγησαν σε ένα κοινό όνειρο. Στη δημιουργία ενός «τόπου», όπου η παράδοση θα συναντά την καινοτομία και όπου κάθε δημιούργημα θα έχει ευγενική καταγωγή, ισχυρή ταυτότητα και μια ιστορία να διηγηθεί. Και κάπως έτσι εγένετο το πρώτο Montée στην Αλίαρτο της Βοιωτίας και ακριβώς έτσι γεννήθηκε και το ολόφρεσκο Montée της Νέας Πεντέλης. Σε αυτό, μάλιστα,  προστέθηκε στην παρέα και η… «επιθετική» παρουσία του Ηρακλειώτη (συνονόματου ξάδερφου του ιδιοκτήτη) διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Γιακουμάκη.    

Η ιδέα πίσω από το Montée είναι απλή, αλλά επαναστατική: προσφέρει γαλλική πατισερί, αλλά με υγιεινό twist. Με άλλα λόγια, απόλαυση που δεν επιβαρύνει την καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Κάθε λιχουδιά είναι σχολαστικά παρασκευασμένη, χαμηλή σε λιπαρά και σάκχαρα, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία χωρίς ενοχές, την ίδια ώρα που η αγνότητα και η ποιότητα των υλικών έχουν τον πρώτο λόγο. Όλα τα γλυκά είναι χειροποίητα, χωρίς χημικές χρωστικές, συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων. Οι πρώτες ύλες στο σύνολό τους καταφθάνουν από μικρούς, αξιόπιστους παραγωγούς –το 100% αγελαδινό γάλα για το gelato που προέρχεται από τη Μονή της Μακαριώτισσας στη Βοιωτία, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που καλλιεργούνται στα προσωπικά περιβόλια των ιδιοκτητών στην Κρήτη, ή η μαστίχα από προκύπτει από τις premium σοδειές επιλεγμένων αγροτών στη Χίο. Κατ’ αποκλειστικότητα ΠΟΠ προϊόντα, εν ολίγοις, που χαρίζουν ένα απαράμιλλο γευστικό προφίλ σε κάθε επιδόρπιο.

Εδώ, οι κλασικές συνταγές επανεκτελούνται σε απροσδόκητους γευστικούς συνδυασμούς. Από το παγωτό από ανθό γάλακτος με σάλτσα ροδιού και φιστικιού  ή το Paris Brest, με 100% φουντούκι, ganache Montée φουντούκι και καθαρή πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, μέχρι το best seller mille-feuille με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια Μαδαγασκάρης και λεπτή στρώση από ganache αλμυρής καραμέλας, όλα τα χειροποιήματα είναι απόδειξη της δημιουργικότητας, της  επίπονης δεξιοτεχνίας και της αφοσίωσης στη γεύση.

Η ατμόσφαιρα στο Montée είναι τόσο εκλεπτυσμένη όσο και τα δημιουργήματά του. Η μοντέρνα αφαιρετική διακόσμηση, με τη λευκή λάκα, το γκρι μωσαϊκό και τον LED φωτισμό, δημιουργεί ένα κομψό σκηνικό που παραπέμπει σε κοσμηματοπωλείο με τα προϊόντα του να θυμίζουν εντυπωσιακά εκθέματα, υπογραμμίζοντας έτσι την χειροποίητη ποιότητα και πολυτιμότητά τους. Ακόμα και τα παγωτά αποθηκεύονται σε pocetti, τη μιλανέζικη μέθοδο που διατηρεί την καθαρή γεύση και υφή τους, αποκλείοντας την έκθεσή τους στον αέρα.

Ο αντίστοιχα σύγχρονος εξωτερικός χώρος, που θυμίζει urban αυλή, ιδανικός για ένα επιδόρπιο ή παγωτό συνοδεία ενός φρεσκοκομμένου καφέ, είναι το κατάλληλο μέρος για να αφεθούμε στις απλές απολαύσεις της ζωής, περιτριγυρισμένοι από την καλαισθησία και την τέχνη των εκλεκτών γλυκών εδεσμάτων. 

Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο Montee παρασκευάζονται στο υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και το πρώτο κατάστημα της soon to be boutique αλυσίδας. 

ΙNFO

Montée Authentic Pastries

28ης Οκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη

Τηλ.: 210 613 4093

Ωράριο: Καθημερινά 09.00πμ-10.00-μμ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Ντολμαδάκια με κιμά & σάλτσα αυγολέμονο

Ντολμαδάκια με κιμά, αμπελόφυλλα και σάλτσα αυγολέμονο. Μια εξαιρετική και δοκιμασμένη συνταγή για ντολμαδάκια με αρωματικό κιμά και εύκολη σάλτσα αυγολέμονο!

Περισσότερα άρθρα

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Τα μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα για όλα τα κρεατικά και το κοτόπουλο.

Κορονοϊός: tips για να μαγειρέψουμε με τα παιδιά

Ακολουθούν δοκιμασμένα μυστικά και συμβουλές για να συνυπάρξουν αρμονικά γονείς και παιδιά στην περίοδο του κορονοϊού.

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ