Ανάποδη μηλόπιτα ή τάρτα Tatin

αναποδη μηλοπιτα συνταγη
Ανάποδη μηλόπιτα ή τάρτα Tatin

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Συνολικός χρόνος: 40 minutes

Μερίδες: 8

Θερμίδες: 351

Ανάποδη μηλόπιτα ή τάρτα Tatin

Η πιο εύκολη ίσως συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα. Τα καραμελωμένα μήλα κλέβουν την παράσταση σε αυτή την ανάποδη γαλλική μηλόπιτα!

Υλικά


10 μήλα
200 γρ. ζάχαρη
κανέλα 
150 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζύμη μπριζέ για τάρτες (βρείτε τη συνταγή εδώ)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μπριζέ σύμφωνα με τη βασική συνταγή για ζύμη τάρτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και το βούτυρο να ζεσταθούν και στη συνέχεια να καραμελώσουν. Είμαστε από πάνω για να μην κολλήσει ή καεί η καραμέλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να καραμελώσουν, για περίπου 15 λεπτά.

Αποσύρουμε τα καραμελωμένα μήλα από την φωτιά και με μια σπάτουλα τα στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση ενός ταψιού. Καλύπτουμε το ταψί με τη ζύμη μπριζέ. Κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνειας της τάρτας με το πιρούνι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά και κατόπιν την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα. Η ανάποδη μηλόπιτα σερβίρεται ιδανικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Φωτο: dramaticpancake.com

https://www.mamapeinao.gr/tarta-tatin/

Δείτε ακόμα:

Μηλόπιτα νηστίσιμη με φύλλο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.