Μπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε

Print

Μπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε

Αλμυρά μπισκότα με ελιά και κρέμα μασκαρπόνε. Φτιάξτε αυτό το φινετσάτο ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Course Ορεκτικά
Cuisine Ελληνική
Keyword Μπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε
Prep Time 45 λεπτά
Cook Time 20 λεπτά
Total Time 1 ώρα 5 λεπτά
Servings 4
Calories 363θερμίδες

Ingredients

Για τη ζύμη:

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. πάστα ελιάς
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150  γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:

  • 250  γρ. μασκαρπόνε
  • 100  γρ. γιαούρτι

Instructions

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα). Αφήνουμε τη ζυμή για μισή ώρα στο ψυγείο, καλυμμένη με μεμβράνη, να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια την κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά περίπου. Την κόβουμε με κουπατ σε ό,τι σχήμα θέλετε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
  • Για την κρέμα, ανακατεύουμε καλά τo τυρί μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής για να γεμίσουμε τα μπισκοτάκια.
  • Συνταγή και φωτογραφίες: Αντώνης Κουρκούτας
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή