Εκτύπωση
Μπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε
Αλμυρά μπισκότα με ελιά και κρέμα μασκαρπόνε. Φτιάξτε αυτό το φινετσάτο ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Μερίδες 4
Θερμίδες 363θερμίδες
Υλικά
Για τη ζύμη:
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. πάστα ελιάς
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα:
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 100 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα). Αφήνουμε τη ζυμή για μισή ώρα στο ψυγείο, καλυμμένη με μεμβράνη, να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια την κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά περίπου. Την κόβουμε με κουπατ σε ό,τι σχήμα θέλετε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
- Για την κρέμα, ανακατεύουμε καλά τo τυρί μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής για να γεμίσουμε τα μπισκοτάκια.
- Συνταγή και φωτογραφίες: Αντώνης Κουρκούτας
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ