ΑρχικήΣυνταγέςΜπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε

Μπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε

Εκτύπωση

Μπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε

Αλμυρά μπισκότα με ελιά και κρέμα μασκαρπόνε. Φτιάξτε αυτό το φινετσάτο ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε
Προετοιμασία 45 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 363θερμίδες

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. πάστα ελιάς
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150  γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:

  • 250  γρ. μασκαρπόνε
  • 100  γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα). Αφήνουμε τη ζυμή για μισή ώρα στο ψυγείο, καλυμμένη με μεμβράνη, να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια την κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά περίπου. Την κόβουμε με κουπατ σε ό,τι σχήμα θέλετε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
  • Για την κρέμα, ανακατεύουμε καλά τo τυρί μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής για να γεμίσουμε τα μπισκοτάκια.
  • Συνταγή και φωτογραφίες: Αντώνης Κουρκούτας

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καλτσόνε με σπανάκι

Συνταγή για καλτσόνε με σπανάκι και κουκουνάρι!

Σαλάτα Caprese ψητή

Σαλάτα Caprese στο φούρνο ή στο γκριλ!

Κέικ κλασικό

Κέικ σπιτικό από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα κέικ γευστικό, απλό, αγαπημένο και πολύ γρήγορο. Απόλυτα επιτυχημένη συνταγή για κέικ αφράτο και νόστιμο σαν της μαμάς!

Περισσότερα άρθρα

Η ιστορία της τούρτας Μπλακ Φορεστ

Μάθετε την ιστορία για την τούρτα Μπλακ Φορεστ και φυσικά την καλύτερη συνταγή για το υπέροχο αυτό γλυκό!

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ