Μπισκότο από τον Τιτανικό πουλήθηκε για 23.000 δολάρια!

Από την Μαρία Αϊαλιώτη,

Όσο κι αν η είδηση σας φαίνεται παράξενη, πριν λίγες μέρες ένα μπισκότο που σώθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού πωλήθηκε σε δημοπρασία για 23.000 δολάρια, δηλαδή για 20.834 ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην πόλη Devizes  της Αγγλίας από τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge& Son. Το μπισκότο πωλήθηκε για 23.000 δολάρια σε έναν Έλληνα συλλέκτη, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις κατά 8.000 δολάρια.

Το μπισκότο συνέλεξε από μια σωσίβια λέμβο του Τιτανικού ο James Fenwick, ένας επιβάτης του πλοίου Titania που έπλεε στην περιοχή και έσπευσε να βοηθήσει επιζώντες του τραγικού ναυαγίου. Ο Fenwick αποφάσισε να φυλάξει το μπισκότο σε ένα κουτί φωτογραφιών, γεγονός που εξηγεί το πώς διασώθηκε ανέπαφο. Μάλιστα, ο ίδιος δίπλα από το μπισκότο είχε αφήσει ένα μικρό σημείωμα με την επισήμανση ότι ήταν ένα μπισκότο τύπου Pilot από τον Τιτανικό, αναγράφοντας και το έτος. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το μπισκότο βρισκόταν μέσα σε βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών που υπήρχε σε κάποια λέμβο.

Το συγκεκριμένο μπισκότο, που οι Αμερικανοί θεωρούν κράκερ, ήταν της μάρκας Spillers and Bakers που ειδικευόταν στην παραγωγή λιχουδιών και σνακ για σκύλους. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η εταιρεία αποφάσισε να στραφεί στην παραγωγή μπισκότων για ανθρώπους που, όμως, δεν είχαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και τελικά καταναλώνονταν κατά τη διάρκεια έκτακτων κοινωνικών κρίσεων ή στον πόλεμο. Ωστόσο η ιστορία είχε άλλη άποψη και έτσι ένα από αυτά τα ταπεινά μπισκότα διατηρήθηκε ανέπαφο έως σήμερα και πωλήθηκε σε αστρονομική τιμή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.