ΑρχικήΆρθρα«Μπορούμε ΕΔΩ» από τον Nescafé

«Μπορούμε ΕΔΩ» από τον Nescafé

Μένουμε ή φεύγουμε; Αυτό είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα σήμερα, καθώς αναρωτιούνται για το μέλλον τους και προβληματίζονται για τα επόμενα βήματα της ζωής τους. Έχουν επαρκή εφόδια για να βρουν δουλειά στη χώρα μας; Υπάρχουν θέσεις εργασίας για να τους απορροφήσουν στους τομείς ειδίκευσης που επιλέγουν; 

Σε αυτή την ανάγκη έρχεται να απαντήσει η πρωτοβουλία «Μπορούμε ΕΔΩ» του Nescafé, η επίσημη έναρξη της οποίας πραγματοποιήθηκε στον χώρο THE HUB EVENTS στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να προσφέρει σε 200 νέους 18-35 ετών προγράμματα κατάρτισης κι εξειδίκευσης που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας, προκειμένου να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και πιστοποιήσεις που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία στην Ελλάδα. Η κατάρτιση πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ), που αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευμένων νέων σε εξετάσεις για τη λήψη πιστοποιήσεων από ανεξάρτητο φορέα σε όλες τις ειδικότητες, εφ’ όσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Στην επίσημη έναρξη του προγράμματος, ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Καφέ της Nestlé Ελλάς, ανέφερε ότι «Μέσα από το Καινοτομικό  Πρόγραμμα Δωρεάν Κατάρτισης κι Εξειδίκευσης με Πιστοποίηση ΕΔΩ, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την είσοδό τους στον επαγγελματικό κόσμο και να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους σε μια απαιτητική αγορά εργασίας. Ευχή όλων μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη Νέα Γενιά στην επιλογή της να παραμείνει στη χώρα μας και να υλοποιήσει ΕΔΩ τα όνειρά της». 

Η κα Θέκλη Πουλούκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (Ι.Β.ΕΠ.Ε-ΣΕΒ) σημείωσε ότι «Το Ι.Β.ΕΠ.ΕΣΕΒ προσφέρει με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και 35 χρόνια καινοτόμα και στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή τη φορά να υποστηρίξουμε την ουσιαστική πρωτοβουλία του Nescafé για τους Νέους, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ανέργων και εργαζομένων στην Ελλάδα».

Η πρωτοβουλία απευθύνεται:

  • Σε άνεργους απόφοιτους πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών AΕΙ, ΑΤΕΙ, καθώς και σε απόφοιτους μεταδευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-35 ετών
  • Σε εργαζόμενους επαπειλούμενους με ανεργία ή εργαζόμενους που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους και σκέφτονται να την εγκαταλείψουν
  • Σε φοιτητές/σπουδαστές.

Εκτός από τα γενικά κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα ανά κατηγορία, που αφορούν στην ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση των αιτούντων, και τα ειδικά κριτήρια, που αφορούν στο επίπεδο γνώσεων ανά ειδικότητα, θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια για προτεραιότητα σε ειδικές κι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2015, θα διαρκέσει μέχρι περίπου το τέλος του 2015 και θα πραγματοποιηθεί στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Ι.Β.ΕΠ.Ε. στην Αθήνα, στην πλατεία Αττικής. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος www.mporoumeedo.gr. Το διάστημα για την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από τις 2/4/2015 ως και 30/4/2015. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Υπέροχο φαγάκι φούρνου κοτόπουλο με ρύζι, μπρόκολο, πατάτες και πλούσια κρεμώδη σάλτσα τυριού!

Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

Μια υπέροχη τάρτα με χωριάτικη ζύμη, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και πράσα. Το γιαούρτι στη γέμιση κάνει τη διαφορά!

Σάλτσα γαρίδας

Συνταγή για πικάντικη σάλτσα γαρίδας!

Περισσότερα άρθρα

Το μενού της εβδομάδας (17/6 – 21/6)

Μενού εβδομάδας, έφτασε η ώρα σου! Ετοιμάσαμε για εσένα τις καλύτερες συνταγές για κάθε ημέρα, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου! Αυτό το μενού της...

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ