Μπουγάτσα σε ρολάκια

Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανό, βουτυρένιο φύλλο και μοσχομυριστή, αφράτη κρέμα που θα λατρέψουν όλοι. Αν θέλεις μπουγάτσα εδώ και τώρα, αυτή η συνταγή είναι για σένα!

Μπουγάτσα σε ρολάκια
Print

Μπουγάτσα σε ρολάκια

Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανό, βουτυρένιο φύλλο και μοσχομυριστή, αφράτη κρέμα που θα λατρέψουν όλοι. Αν θέλεις μπουγάτσα εδώ και τώρα, αυτή η συνταγή είναι για σένα!
Course Γλυκά
Cuisine Ελληνική
Keyword Μπουγάτσα ρολάκια
Prep Time 15 λεπτά
Cook Time 30 λεπτά
Total Time 45 λεπτά
Servings 6
Calories 350θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε πλήρες αγελαδινό γάλα. Προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφού ζεσταθεί το μείγμα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί το σιμιγδάλι στο γάλα. Μετά από λίγα λεπτά, το μείγμα θα αρχίσει να δένει και να γίνεται παχύρευστο. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο που θα δώσει ακόμη πιο υπέροχο άρωμα στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Διπλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στη μέση. Βουτυρώνουμε τα φύλλα. Τυλίγουμε τις δυο άκρες αριστερά και δεξιά του φύλλου. Βάζουμε μια κουταλιά από την κρέμα στην κάτω πλευρά του φύλλου. Τυλίγουμε το φύλλο σε σφιχτό ρολό. Πιέζουμε στο τέλος για να μην ανοίξει το ρολό. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε τα ρολά μας καλά.
  • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε από πάνω με άφθονη ζάχαρη άχνη και τριμμένη κανέλα.

Video

Notes

Οι περισσότερες κρέμες πρέπει να είναι σχετικά ρευστές και όχι πολύ πηχτές γιατί όσο κρυώνουν δένουν περισσότερο.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή