Μπουγάτσα της Βέφας Αλεξιάδου

Μπουγάτσα της Βέφας Αλεξιάδου
Προετοιμασία
20 λεπτά
Εκτέλεση
40 λεπτά
 
Μερίδες: 10
Υλικά
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 2/3 φλιτζ. βούτυρο καθαρό λιωμένο
  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • 1/2 κιλό τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ τρίβουμε και ανακατεύουμε το ανθότυρο και το τυρί κρέμα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα τυριών, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σε μεγάλο ταψί με διαστάσεις 35χ40 εκ. στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και πάλι. Χαράζουμε την επιφάνεια με κοφτερό μαχαίρι σε τέσσερις λωρίδες και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε τη μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στος 200οC για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. Σερβίρεται ζεστή! 

  2. Ευχαριστούμε την κυρία Βέφα Αλεξιάδου για την παραχώρηση της συνταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.