ΑρχικήΆρθραΜαγειρεύουμε νόστιμα με σολομό!

Μαγειρεύουμε νόστιμα με σολομό!

Από τη Λίζα Μάτσα,

Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε καλά λιπαρά και εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Ωστόσο το μαγείρεμα του δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς τις περισσότερες φορές, το κρέας του ψαριού καταστρέφεται κατά το μαγείρεμα. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, το μαγείρεμα του θα γίνει παιχνιδάκι και ο σολομός θα φτάνει στο πιάτο μας όπως του αξίζει!

  • Αφαιρέστε τα κόκαλα με ειδικό τσιμπιδάκι, όλα από την ίδια κατεύθυνση. Όχι με το χέρι!
  • Ψήστε τον σολομό με την πέτσα του. Ξεκινήστε το ψήσιμο με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα και συνεχίστε αναποδογυρίζοντας. 

Αν σου αρέσει ο σολομός, θα λατρέψεις τον πεντανόστιμο σολομό με σπανάκι του Τάσου που ετοιμάζεται σε 15 λεπτά! Δες τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο.

  • Μην περνάτε το σολομό από σκέτο νερό. Μαρινάρετε τον σε νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι ή μια σκελίδα σκόρδο. Μπορείτε ακόμα να μαρινάρετε το σολομό σε λευκό κρασί.
  • Προσοχή μην κάψετε το ψάρι! Είναι κρίμα ένα τόσο τρυφερό και φίνο κρέας να καταλήξει στεγνό στο πιάτο. Σοτάρετέ το σε δυνατή φωτιά από τη μία πλευρά και ολοκληρώστε το σοτάρισμα αναποδογυρίζοντας από την άλλη πλευρά. Κατεβάστε παράλληλα σε χαμηλή φωτιά, ώστε να διατηρηθεί ζουμερός και τραγανός ο σολομός.
  • Μη πετάτε ό,τι περισσέψει! Προσθέστε το σολομό που περίσσεψε την επόμενη μέρα σε μια δροσερή σαλάτα ή ένα πλούσιο σάντουιτς με σολομό. 

Δοκιμάστε τη συνταγή για σολομό μαριναρισμένο, τη συνταγή για σολομό με πλούσια σάλτσα κρεμμυδιών και τη συνταγή για υγιεινό σολομό με φακές και ρύζι

 

 

Φωτο: cookingclassy.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταρτάρ μοσχαρίσιο bistronimique

Συνταγή για μοσχαρίσιο ταρτάρ. Φτιάξτε αυθεντικό ταρτάρ μοσχαριού και απολαύστε το ως ορεκτικό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες και καλό κόκκινο κρασί, ως είθισται στη Γαλλία.

Στρούντελ με γέμιση μήλο

Αυθεντική συνταγή για στρούντελ με μήλο από την Αλσατία!

Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Σπιτικά κρουασάν με υπέροχες ίνες και πλούσιο άρωμα βουτύρου από τον Τάσο Αντωνίου. Mάθε πώς θα φτιάξεις τα δικά σου αφράτα κρουασανάκια βουτύρου στο σπίτι!

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για φανταστικό μουσακά

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις τέλειο μουσακά.

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

Συνταγές με μοσχοκάρυδο

Προσθέστε στις συνταγές σας μοσχοκάρυδο για περισσότερη νοστιμιά ακολουθώντας τα tips του Μαμα Πειναω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ