Από τη Λίζα Μάτσα,
Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε καλά λιπαρά και εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Ωστόσο το μαγείρεμα του δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς τις περισσότερες φορές, το κρέας του ψαριού καταστρέφεται κατά το μαγείρεμα. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, το μαγείρεμα του θα γίνει παιχνιδάκι και ο σολομός θα φτάνει στο πιάτο μας όπως του αξίζει!
- Αφαιρέστε τα κόκαλα με ειδικό τσιμπιδάκι, όλα από την ίδια κατεύθυνση. Όχι με το χέρι!
- Ψήστε τον σολομό με την πέτσα του. Ξεκινήστε το ψήσιμο με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα και συνεχίστε αναποδογυρίζοντας.
Αν σου αρέσει ο σολομός, θα λατρέψεις τον πεντανόστιμο σολομό με σπανάκι του Τάσου που ετοιμάζεται σε 15 λεπτά! Δες τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο.
- Μην περνάτε το σολομό από σκέτο νερό. Μαρινάρετε τον σε νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι ή μια σκελίδα σκόρδο. Μπορείτε ακόμα να μαρινάρετε το σολομό σε λευκό κρασί.
- Προσοχή μην κάψετε το ψάρι! Είναι κρίμα ένα τόσο τρυφερό και φίνο κρέας να καταλήξει στεγνό στο πιάτο. Σοτάρετέ το σε δυνατή φωτιά από τη μία πλευρά και ολοκληρώστε το σοτάρισμα αναποδογυρίζοντας από την άλλη πλευρά. Κατεβάστε παράλληλα σε χαμηλή φωτιά, ώστε να διατηρηθεί ζουμερός και τραγανός ο σολομός.
- Μη πετάτε ό,τι περισσέψει! Προσθέστε το σολομό που περίσσεψε την επόμενη μέρα σε μια δροσερή σαλάτα ή ένα πλούσιο σάντουιτς με σολομό.
Δοκιμάστε τη συνταγή για σολομό μαριναρισμένο, τη συνταγή για σολομό με πλούσια σάλτσα κρεμμυδιών και τη συνταγή για υγιεινό σολομό με φακές και ρύζι.
Φωτο: cookingclassy.com