ΑρχικήΣυνταγέςΣολομός, φακές και ρύζι

Σολομός, φακές και ρύζι, συνταγή πολύ νόστιμη και θρεπτική. Δοκιμάστε αυτή τη πολύ νόστιμη και ελαφριά συνταγή και αξιοποιήστε το ρύζι ή τις φακές που έχουν περισσέψει.

Σολομός, φακές, ρύζι
Εκτύπωση

Σολομός, φακές και ρύζι

Σολομός, φακές και ρύζι, συνταγή πολύ νόστιμη και θρεπτική. Δοκιμάστε αυτή τη πολύ νόστιμη και ελαφριά συνταγή και αξιοποιήστε το ρύζι ή τις φακές που έχουν περισσέψει.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σολομός, φακές και ρύζι
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 324θερμίδες

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. καρύδι χοντροσπασμένο
  • 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι μαγειρεμένο
  • 1 φλιτζ. φακές μαγειρεμένες
  • 130 ml ζωμός λαχανικών
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Άνηθος ψιλικομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα καρύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ψηθούν ελαφρώς τα καρύδια, περίπου 4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τις φακές και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι ότου απορροφηθεί ο ζωμός και ζεσταθούν το ρύζι και οι φακές.
  • Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε σε πιάτο.
  • Σε ξεχωριστό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και πασπαλίζουμε με πάπρικα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τον σολομό στο ζεστό τηγάνι και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός μέχρι το εσωτερικό. Αποσύρουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 λεπτά. Με δύο πιρούνια, ξεφλουδίζουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε με το ρύζι και τις φακές.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο ραβανί! Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με κρύο σιρόπι ή το ανάποδο για να πετύχετε το τέλειο γλυκό.

Πώς να ψήσετε τέλεια μπριζόλα Tomahawk

Η ωραιότερη μπριζόλα Tomahawk με λαχταριστό, ζουμερό κρέας και καραμελωμένη κρούστα για όσους αγαπούν το καλό κρέας και το BBQ!

Κοτόπουλο α λα κρεμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πλούσιο πιάτο για τον χειμώνα, που θα συνοδεύσετε με ρύζι και θα το λατρέψετε.

Περισσότερα άρθρα

Χιόνι στην Αθήνα, καιρός για σούπες!

Συμβουλές για το χιόνι, πώς να φάτε και τί να πιείτε για να ζεσταθείτε!

5 εύκολα και οικονομικά ντιπς για το τραπέζι

Κανονίσατε συγκέντρωση φίλων τελευταία στιγμή, αλλά ο χρόνος και το budget σας δεν σας επιτρέπουν να ετοιμάσετε κάτι special;

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ